({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Emma Augustsson

Vinter i Åmål

Vintern är årstiden då det känns som att det är allt eller inget som gäller. Mysa under en filt med en kopp varm choklad eller action i skidspåren. Åmål erbjuder båda delarna.

Vinterstad

Ett snötäckt Åmål är som hämtat ur en saga. Att ströva runt i Gamla Staden är trevligt året runt, men under vintern känns det speciellt med de gamla trähusen med snötäckta tak. I Åmål centrum är det sällan en lugn stund och Åmåls handlare är alltid på tårna för att ge dig bästa möjliga shoppingupplevelse.  

Fotograf: Emma Augustsson

Hanebol

På vintern när snön lägger sig förvandlas de fina vandringlederna till skidspår. Från 2 km upp till 13 km. Det finns flera grillplatser placerade längs med spåren och en bastu att koppla av i när du har åkt klart. Läs mer!

Fotograf: Emma Augustsson

Åmål Skicenter - Högheden

Välj bland fyra nedfarter med fyra liftar och trettiosex snökanoner. Belysning i hela anläggningen garanterar, vid normala vinterförhållanden, även härlig kvällsåkning. Högheden har även ett väldigt nybörjarvänligt barnområde. fina grillplatser, cafeteria och skiduthyrning. Läs mer!

Fotograf: Emma Augustsson

Isfiske

Ifiske är ett populärt nöje i Åmål under kalla vinterdagar. Men glöm inte att köpa fiskekort och ta med isdubbar! De flesta fiskekort till våra fiskevårdsområden finns på; www.ifiske.se. En av våra populäraste sjöar är Ängebytjärnet.  Sjö med ädelfiske och put & take. Läs mer!

Fotograf: Håkan Jarnryd

Konst och hantverk

I Åmål finns en mängd hantverksbutiker och gallerier. Hantverksmagasinet och Not Quite i Fengersfors bjuder på både utställningar och butiker. På Åmåls Kulturhus finns det alltid nya saker att uppleva och många lokala konstnärer har egna gallerier. Läs mer!

Åmåls Hembygdsmuseum

I ett gammalt hamnmagasin från slutet av 1700-talet finns Åmåls Hembygdsmuseum. Här blir du tillbakakastad i tiden och får en glimt av hur de levde i Åmål för 100 år sedan. Här finns tre våningar med olika miljöer från en tid då allt var annorlunda. Öppet även på vintern. Läs mer!

Fotograf: Gaby Karlsson Hain