({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Mountain bike på Kinnekulle

Fotograf: Daniel Breece

Cykelleder och utflykter

Nu är det dags att damma av cykeln och packa matsäcken för att ge sig ut i vår härliga natur! Här hittar du cykelleder och längts ner på sidan en länk till tips på cykelutflykter. Sidan uppdateras löpande.

 

Cykling blir allt populärare. Såväl landsvägskörning som motionsform som mer vågad cykling som dirtbike, BMX och mountainbike växer. I Lerum har vi goda förutsättningar för alla former av cykling. Tänk på att alla barn och ungdomar under 15 år ska använda hjälm.

Cykelleder genom Lerums kommun

Västgötaleden: Bergum - Lerum - Floda - Tollered
Sverigeleden: Bergum - Gråbo - Björboholm - Sjövik

Cykelutflykter

Tips på cykelutflykter

 

Fotograf: Jonas Ingman

 

Mjörn runt

Varje år i september arrangeras cykeltävlingen Mjörn runt av Alingsås cykelklubb.
 
 

Dirtbike

"Dirt" körs med bmx eller mountainbike cyklar där det gäller att ta sig fram över jordhögar av skiftande höjd och utformning och samtidigt, när skickligheten utvecklats, utföra trick av olika svårighetsgrad.

Vid tävling bedöms åkarna av domare, vilket närmast kan liknas vid bedömningen av simhoppare. En Dirtbikebana finns i Floda nära Floda Novahallen.
 

BMX-racing

Körs på en anlagd bana som är minst 300 meter lång. Cyklarna är i storlek 20” och 24” där ramarna är stela och anpassade för olika åldersklasser. Tävling genomförs med heat om max 8 cyklister/heat där starten är på en höjd där åkarna släpps iväg från en startgrind. Banan består av några raksträckor med olika typer av hinder där man kan hoppa eller rulla över och ett antal kurvor (velodromer) med olika kurvradie. Explosiv och ofta spektakulär publiksport! BMX-bana finns vid Lessudden vid Aspen.