({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Lerum /
  • Gårdsbutiker och delikatess
Människor klappar får och lamm.

Fotograf: Jonas Ingman

Gårdsbutiksrundor och saluhallsdelikatess

Lerum med omgivningar bjuder på den perfekta kombinationen av en levande landsbygd och ett storstadsnära utbud. Förutom de många kaféerna och restaurangerna finns här också öppna gårdar, kreativa brygghus och mindre saluhallar. Har du upptäckt dessa godbitar?

 

Lammet och Bonden
Adress: Hällingsbovägen 21, Gråbo

Lammet och Bonden drivs av bröderna Karl Nilsson och Gustav Ahlqvist sedan flera år tillbaka. På Nordgården i Stannum och på Hällingsbo gård finns kor, får och grisar med tillhörande gårdsbutik och försäljning av kött, chark och deli. På området finns även självplock av blommor säsongstid och vissa helger arrangeras evenemang och aktiviteter för barn och ungdomar. 

Besök Lammet och Bonden

 

Limone & Dolci 
Adress: Bagges torg 9, Lerum

En charmig och familjär Italiensk delikatessbutik med kafé på Bagges torg i Lerum. Här möts du av Martina själv eller personal som ordnar charkbrickor, italienska luncher och efterätter och en hel del äkta pasta med tillbehör. En känsla av utomlands minst sagt!

Besök Limone & Dolci

 

Gustavas Handel & Kök
Adress: Spinnerivägen 1, Tollered

Allt från svenska genuina små producenter till noga utvalda produkter från Italien, Frankrike och Spanien. Här hittar du råvaror med den goda smaken i centrum. Oavsett om det ska lagas en godare middag, plockas till kvällen eller ges bort som present så 2får du här alltid personlig service. 

Besök Gustavas Handel & Kök

 

Unossons Charkuteri 
Adress: Stationsvägen 3, Lerum 

I denna charkuteri finns ost och delikatesser i mängder, av personligt urval. Här säljs oliver, ostar, torkat kött, salami, kex, marmelader, såsar och mer därtill över disk. I Floda arrangeras också årligen events, där Unossons ofta deltar. 

Besök Unossons Charkuteri

Fotograf: Jonas Ingman

 

Glömda Äpplen
Adress: Garverivägen 11A, Floda

Detta lokala musteri ligger beläget på mysiga Garveriområdet, och här kan du under säsong lämna in och musta dina egna äpplen för att sedan få dem på bag in box. Vill du hellre skämnka äpplena går det också bra. Glömda Äpplen must säljs hos flera kända återförsäljare i kommunen och utanför.

Läs mer om Glömda Äpplen

Fotograf: Glömda äpplen

 

Wättle Brygghus
Adress: Aggetorpsvägen 79, Gråbo

Wättle Brygghus är ett hantverksbryggeri beläget på en gård i Aggetorp, Gråbo. Det som en gång var ett stall blev en plats för vår grundare Ulrika att sadla om från läkemedelsforskare till just bryggare.Med grund i gammal hantverkstradition bryggs öl som genomsyras av Ulrikas stora intresse för smaker. 

Besök Wättle Brygghus

 

Lerums biodlarförening

Denna biodlarförening består av cirka 135 aktiva medlemmar som värnar om att ta hand om den närproducerade honungen i Lerum. Under 2023 finns fyra kupor i Kolboryd och två kupor på Gaveriet i Floda. Lerums biodlarförening säljer honung på flera evenemang i kommunen och tar även emot beställningar. 

Läs mer om Lerums biodlarförening

Fotograf: Pixabay

 

Gyllene biet

Gyllene Biet har sitt hjärta i Hemsjö i de södra delarna av Alingsås kommun. Närproducerad honung och honungskåp för köp dygnet runt. Gyllene biet deltar också på vissa evenemang i kommunen och har flera återförsäljare här. 

Läs mer om Gyllene biet

 

Hagströms lanthandel

Lanthandeln i Sjövik har funnits sedan 1905 och har en central roll i den mysiga orten. Här handlar du nämligen fortsatt över disk, precis som förr i tiden. Medan man gör sina inköp träffar man oftast på andra Sjöviksbor som ses här för en stunds gemenskap. Hagströms lanthandel är också en del av besöksmålen längs den så kallade Retrovägen, med bevarade platser och sevärdheter från 50-, 60- och 70 talet.

Läs mer om Hagströms lanthandel

 

 

På den här länken hittar du alla ställen du kan äta och dricka på i Lerums kommun.