({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Lerum /
  • Njutbara stopp längs Gotaleden

Fotograf: André Nordblom

Njutbara stopp längs Gotaleden
Lerum

Addera sött, kultur, relax och nöjen till din vandringsupplevelse

Kombinera din vandring med stopp hos genuina aktörer och spännande besöksmål. Längs Gotaleden på etapp 5 och 6 finns en uppsjö av utbud, här har vi samlat några tips.

Besöksmål för både kropp och sinne - ute som inne!

CL friskvård och rehab

Ett stenkast från Gotaleden på Odd Fellowgården i Lerum, kan du hämta energi på hälsocentret CL friskvård och rehab som erbjuder behandlingar och utbildningar inom hälsa och medicin. Koppla av hos Cecilia som tar hand om dina fötter under en fotmassage eller prata idrottsmedicin, kost och näring. Här utförs även läran om traditionell kinesisk medicin och akupunktur. 

Hitta hit: Hedeforsvägen 58, Lerum.

Läs mer 

 

Limone & Dolci

Blir du sugen på något sött? Nötter och frukt i all ära, men ibland kanske sötsaken är moroten. Väl framme i Lerums centrum serveras tiramisu, äkta italiensk pasta och espresso över disk hos Martina på Limone & Dolci. Här finns en småskalig charkdisk och utvalda råvaror från Italien att plocka med hem.

Hitta hit: Bagges torg 9, Lerum.

Läs mer

 

Pin Yard 

Att vandra tillsammans är för många en stor del av upplevelsen. Stanna till med gruppen på en gemensam aktivitet - inte minst bowling och mat på Pinyard bowling i Lerum. I hjärtat av Vattenpalatset finns den gedigna bowlinghallen som tillsammans med caféet Port Lemur erbjuder en rolig paus som passar alla åldrar.

Hitta hit: Häradsvägen 3, Lerum.

Läs mer

 

Dergårdsgalleriet 

Poppa in på detta gemytliga galleri för att se och tolka en konstutställning. Här ges det möjlighet för såväl amatörer som professionella konstnärer att ställa ut. Håll utkik - med jämna mellanrum anordnas också samlingsutställningar eller separatutställningar med inbjudna konstnärer. Dessutom ligger Dergårdsteatern och Lerums bibliotek precis i anslutning till galleriet, perfekt för att se ett uppträdande eller låna med sig en intressant bok att läsa i naturen.

Hitta hit: Alingsåsvägen 9, Lerum.

Läs mer

 

Smile room

Lerums Padelcenter, som går under namnet Smile room, är en aktiv mötesplats för många sinnen. Här kan du koppla av i loungen, spela padel i hallen med över 10 meter i takhöjd, testa på inomhusgolf, eller varför inte ta dig an en utmaning i Laserzone? Vilket påminner om Laserdome. Gör en liten avstickare från leden och kliv in på Smile room för en aktiv upplevelse. 

Hitta hit: Svetsarevägen 9, Stenkullen

Läs mer

 

 

The tannery club 

Glampa, basta eller bada? Precis intill Säveåns porlande vatten och i slutet på Säveåns naturreservat etapp 5 i Floda, breder aktivitetscentret The tannery club ut sig. Med stor och solig altan, perfekt för lunch- eller fikapaus, glampingtält på taket, panoramavy över Säveån och bastu och brygga för alla baddopp, är det här en plats att stanna.

Hitta hit: Garverivägen 11H, Floda.

Läs mer 

Fotograf: Maja Svensson

 

Sjölyckan

I slutet på etapp 6 i Tollered hittar du Västsveriges finaste paddelvatten, redo för dig att utforska på kanot. Monica och Christian på Sjölyckan kanotcenter delar mer än gärna med sig av tips på vackra dags- och övernattningsupplevelser. Här finns nänligen sjösystemet som lockar långväga besökare, bestående av hela åtta olika sjöar. Paddlingen startar från sjön Sävelången och vidare. Se till att ta med fika för picknick på en egen ö.

Hitta hit: Spinnerivägen 6, Tollered

Läs mer

Fotograf: Oscar Mattsson

 

Mer att upptäcka

Fler stopp för upplevelser, mat och boenden hittar du på Gotaledens egna sida. 

Utbudet längs Gotaleden