({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

UNIKA HOTELL och NATURSKÖN CAMPING

  • Anneli Wåhlin

Sävelången är en plats där du vill dröja dig kvar. Botanisera i olika unika boendealternativ, här råder faktiskt klichén om "slott till koja" på riktigt!

Fotograf: Linda Jönér

Nääs Fabriker

Nääs Fabriker Hotell & Restaurang huserar i det gamla bomullsspinneriet från 1800-talet, vackert beläget precis intill sjön Sävelången i bruksorten Tollered. Det har utan överdrift en hotellmiljö som ingen annan; vacker, ombonad och med väldesignade och spektakulära rum rakt igenom. I kombination med god mat, personalens vänliga service och en rad aktivitetsmöjligheter, lovas det en upplevelse utöver det vanliga. 

Klicka här för att komma till Nääs Fabrikers hemsida 

Öijared Resort

Det sägs vara bra för både kropp och själ att bo nära naturen. På Öijared Resort bor du mitt i den. Här erbjuds du boende, atmosfär, komfort och estetik. Flexibla rum som är lätta att anpassa till antalet gäster. Rummen är väl genomtänkta och har plats för upp till sex gäster. Det som började med ett unikt designat klubbhus fortsatte med ett hotell för ro, stillhet, avkoppling och riktigt skön sömn. Byggnaden smälter med sin särpräglade arkitektur in i landskapet och från hotellet har du magnifik utsikt åt flera håll. 

Klicka här för att komma till Öijared Resort

Nääs Slott

Nääs Slottsområde har flera olika boendealternativ. På Nääs blandas det gamla med den moderna synen på komfort och du får ett bekvämt boende i sekelskiftessrum. Alla rum är personligt inredda i sekelskiftesstil och har sköna resårbäddar. Boendealternativen är fördelade på fyra historiska byggnader; Södra flygeln (där Selma Lagerlöf bodde), Norra Flygeln, Vänhem och Björkenääs. Det finns enkelrum och dubbelrum, samt svit och familjerum. Alla boenden har självhushåll med gemensamt fullt utrustat kök och tillgång till kaffe/te, och är exklusive frukost. 

Klicka här för att komma till Nääs Slott

Fotograf: Oscar Mattsson

Ställplats Nääs

På Nääs Slottsområde finns möjlighet att övernatta med egen husbil eller husvagn på markerade ställplatser, alla med fantastisk sjöutsikt och med vy upp mot slottet. Ställplatserna är vackert belägna vid Källnääs på Slöjdseminarieområdet, intill sjön Sävelången. De markerade platserna går inte att förboka, men skulle det vara fullt går det även fint att stå på övrig parkeringsyta på betalparkeringen. Du betalar enkelt via p-automat och kan spontant dyka upp utan förbokning. Det finns tillgång till såväl toalett som rinnande vatten året runt. 

Klicka här för mer detaljerad information på Nääs Slotts hemsida

Ställplats Öijared

Öijared Resort har ett begränsat antal ställplatser för husbilar, på asfalt på golfbanans gästparkering. Parkeringen är kameraövervakad och kan vara full i samband med golftävlingar, då Öijared erbjuder tre 18-hålsbanor. Parkera i bortre delen av parkeringen. Restaurang i klubbhuset under säsong. För mer info se

Klicka här för mer information om ställplatser på Öijareds hemsida 

Boenden via airbnb

För dig som vill bo lite mer hemlikt, finns här flertalet idylliska boenden via airbnb att välja mellan. Med privata boenden och engagerade värdar som öppnar upp sina hem, kan du hitta ett nytt smultronställe mitt bland lokalbefolkningen, eller lite mer avskilt. Röda stugor med vita knutar, stora trädgårdar med studsmatta, träkoja och lekstuga, lantligt med höns och får, strandnära i direkt anslutning till sjö, modernt nybyggt med bastu och jacuzzibad och ställen med omsorgsfullt tillagad frukost inkluderat. Sök boende via airbnbs hemsida, där utbudet kring Sävelången är otroligt rikt. 

Nyttja allemansrätten

I den vackra naturen kring Sävelången är det lockande att välja att bo i det fria genom camping. Det är möjligt på flera ställen, viktigt är då att ha koll på vilka bestämmelser som gäller. Att tälta med ett par, tre tält under något dygn ingår i allemansrätten. Om ni däremot tältar i stora grupper med många tält behöver du be markägaren om lov. Då är risken för markskador och sanitära olägenheter större. Välj att slå upp tältet på tålig mark och inte i använd betesmark, jordbruk eller plantering. Tältplatsen får inte ligga nära boningshus och i nationalparker och naturreservat gäller särskilda regler. I Säveåns naturreservat och Nääs ekhagar naturreservat är det inte tillåtet att tälta, sätta upp vindskydd eller ställa upp husvagn annat än på anvisade platser. Detta för att säkra möjligheten till fina naturupplevelser – idag och i framtiden. Känner du dig osäker på vad som gäller är det bättre att fråga och förvissa dig om att din camping är OK, för ett hållbart turistande.

Klicka här för att läsa mer om allemansrätten på Naturvårdsverkets hemsida