({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Gotaleden

Fotograf: Jonas Ingman

Meet the locals vid Sävelången

Det är just delandet som är kärnan i Meet the locals. Här är det lokalinvånare som delar intressen, tar initiativ till att minska resursanvändningen genom att dela eller låna samt bjuder in till att bo i sina egna hem. Vad vill du uppleva i den svenska kulturen härnäst?

Träffa tre värdar vid Sävelången

Jessica i Stenkullen

Gillar du hästar och att komma ut i naturen? Följ med på en tur med Jessica och den nordsvenska hästen Titan. Tillsammans möts ni på tågstationen i Stenkullen, för att sedan ta er ut till stallet där ni gör iordning hästen och tar en körtur på småvägarna i området. I närheten finns en fin sjö att besöka. Den här upplevelsen tar ca 3 timmar.

Om värden Jessica

Jag är en levnadsglad tjej i mina bästa år som hittat mitt paradis på jorden, på landet utanför Stenkullen. Här bor jag med man, två barn och en flock höns. Min häst, som jag både rider och kör, bor hos en bekant ett par kilometer hemifrån. Jag trivs bäst i naturen, har en liten köksträdgård där jag odlar grönsaker och gillar att laga och äta god mat.
 
 

Fotograf: Turistrådet Västsverige

 
Mikael och Malin i Norsesund
 
Här står den lättillgängliga naturen med kollektivtrafik i centrum för upplevelsen. Promenera en vacker tur på 2-3 timmar på små vägar och stigar genom skog till sjön Mjörn, Västsveriges största sjö. Stanna upp för paus och korvgrillning över öppen eld och samtala om naturen. Malin och Mikael kan mötas upp på stationen i Norsesund som ligger 30 minuter med pendeltåget från Göteborg i riktning mot Alingsås.
 
Om värdparet Mikael och Malin
 
Vi är ett par med tre barn som gillar friluftsliv, resor och mat. Vi är intresserade av att dela med oss av matupplevelser i svensk natur och lära oss mer om andra länder och kulturer. Till vardags arbetar vi med miljöfrågor och hållbar utveckling.
 
 

Fotograf: Lisa Forsell, Wave initiative


Anna i Norsesund
 
Anna tar med dig på en tur som bara en Local vet, längs den populära Gotaleden som sträcker sig mellan Göteborg och Alingsås. Några personliga avtramp sker längs vägen för att visa fler unika vyer. Starten och mötesplatsen är i Norsesund och avslutar i Västra Bodarna. Därefter kan du välja att promenera vidare till Alingsås eller ta pendeltåget tillbaka till Norsesund eller vidare mot Göteborg. Anna bjuder på kaffe och hembakta bullar och turen tar cirka 1,5 till 2 timmar.
 
Om du inte vill vanda öppnar även Anna upp sitt hem för bakning av svenska kanelbullar. Tillsammans tar ni på er förklädena och sätter igång fikat. Baka svenska traditionella kanelbullar eller blanda till chokladbollar som alltid är ett hett val bland svenskarna när man fikar ute. Avnjut fikat i den vackra vinterträdgården eller i trädgården med utsikt över sjön. Annas boende är ett före detta sanatorium som nu är omgjort till åtta lägenheter, ett slags modernt kollektiv kan man säga. Den här upplevelsen tar cirka 2,5 timmar.

Om värden Anna

Jag är en glad halvspanjorska som älskar att bo på landet tillsammans med min man, barn och djur. Vill gärna visa upp en fantastisk natur och njuta tillsammans av nygjorda kanelbullar. 

Boka en träff

Upptäck också