({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Regina Cederfeldt

Strandpromenaden
Grundsund, Skaftö

Vandringsled till Vigerna

En privat donation till Skaftö Öråd har gjort det möjligt att bygga en vandringsled till Vigerna. Här kan man vandra på trädäck mellan två bad med utsikt över farleden och skärgården.

Snabbfakta

Längd: 750 meter

Tidsåtgång: 10 minuter

Svårighetsgrad: medel

Terräng: trädäck, trappor och bitvis naturstig

Skäddhålan

Tack vare föreningen Skäddhålans Vänner och ett antal bidragsgivare kan man idag promenera ut ur hamnen från Östra Kajen i Grundsund längs berget ända fram Skäddhålans badplats på trädäck. Där finns en omklädningshytt, ett soldäck och grillplats. Längs promenaden finns flera bänkar att slå sig ner på och flera badstegar. Fram till Skäddhålan finns handikapanpassning.

Strandpromenaden fortsätter

Från Skäddhålan ända fram till badplatsen i Vigerna fortsätter den vackra Strandpromenaden, först med en brant trappa upp längs berget, innan den slingrar sig vidare längs berget och havslinjen. Längs vägen finns flera bänkar att sätta sig på för att vila, känna den salta vinden eller bara insupa den steniga skärgårdsvyn. Högt upp i den branta bergväggen ligger en grotta. Längs leden finns ett par informationsskyltar om landskapet med vidare läsning genom QR-koder.

Vigerna

Strandpromenaden slutar framme i Vigerna som är en populär badplats. Därifrån kan man fortsätta vägen fram och i nästa vägskäl vika till vänster in på Munkeviksleden eller upp tillbaka mot Grundsund.

Fakta om leden

Längd:

750 meter

Ungefärlig tid:

10 minuter

Markering:

Leden går på trädäck och trappor längs strandlinjen.

Svårighetsgrad:

Medel. För en person med normal kondition är nivåskillnaden och trapporna inget problem. Från Grundsund till Skäddhålan tar man sig enkelt med både rullstol och barnvagn. Därifrån fortsätter leden med branta trätrappor över berget.

Start och mål:

Start förslagsvis från Östra kajen i Grundsund.

Mål vid Vigerna badplats.

Från Vigerna badplats kan du antingen vända och ta samma väg tillbaka eller fortsåtta Vigernavägen upp och komma tillbaka till Grundsund. Du kan också fortsätta vägen förbi Vigerna och gå på Munkeviksleden som leder vidare mot Stockevik och Fiskebäckskil.

Hitta hit:

Parkeringsplatser i samhället är begränsat. Parkera vid Bottnahallen eller kliv av bussen i samhället och gå en promnad på 10 minuter ner till Östra kajen

Karta:

En digital karta hittar du på Google maps och om du vill ha tryckt karta finns det på Infopoints i Lysekils kommun.

Vill du ha tips på fler natursköna vandringar på Skaftö - spana in  Skaftö - En livslång kärlek med karta. Går även att skriva ut.

Kontaktinformation



Hemsida: skafto.nu