({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Roger Borgelid

Engelsk researrangör ökar bokningarna till Västsverige

Den engelska researrangören Nature Travels, som drivs av svensk-engelska paret Sofia och Bob Carter, har haft några framgångsrika år när det gäller försäljning av västsvenska naturupplevelser. Bara mellan 2015 och 2016 ökade bokningarna med 50 procent.

Nature Travels startades 2006, och är specialiserade på att sälja ansvarsfulla natur- och fritidsresor, huvudsakligen till Sverige men även till Finland och Norge. Företaget erbjuder idag över 70 olika upplevelser och samarbetar med drygt 30 svenska ekoturismföretag. I Västsverige säljer man bland annat paddling i Dalsland och Bohuslän (Silverlake, Upplevelsebolaget och Minto Tingvall).

—     Vi har ett gott samarbete med Turistrådet Västsverige, både när det gäller internationell marknadsföring och även i kontakten med de lokala företagen. Turistrådets årliga visningsresor, där vi får komma till Sverige och träffa aktörerna och uppleva produkterna är otroligt viktiga. Vi måste kunna gå i god för det vi säljer, och det kan vi bara göra genom att åka dit själv, säger Sofia Carter.

 Samarbete vid outdoor-mässa

Nature Travels och Turistrådet samarbetade bland annat på mässan The Telegraph Outdoor Adventure & Travel Show i London i februari 2016. I en gemensam Västsverigemonter hade Nature Travels huvudansvaret för införsäljning av Västsverige.

—     Mässan i London syftade till att öka kännedomen om de västsvenska naturupplevelserna som Nature Travels erbjuder hos målgruppen ”Aktiva naturälskare”, vilket i sin tur leder till att Västsverige positioneras och profileras som destination och att resande dit ökar, säger Sofia Carter

Dessutom arbetar man med marknadsföring i sociala medier tillsammans med både Turistrådet och Visit Sweden.

—     En stor anledning till att våra västsvenska bokningar har ökat är att vi har kommunicerat våra västsvenska produkter i sociala medier, och att Turistrådet och Visit Sweden har satt oss i rampljuset. När flera arbetar från olika håll mot samma mål brukar det ge resultat, och så har verkligen varit fallet de senaste åren när det gäller Västsverige, säger Sofia Carter.

Hållbarhet centralt

Nature Travels är en liten aktör på den brittiska marknaden. Förutom Sofia och maken Bob har man ytterligare två anställda. Huvudfokus ligger alltså på att hitta hållbara natur- och friluftsupplevelser. Turistrådet Västsverige och Visit Sweden samarbetar också sedan några år tillbaks tillsammans med det brittiska mediehuset The Guardian. Där lyfts Nature Travels i artiklar och annonsering för Västsverige i the Guardians stora nätverk av tidningar, magasin, digitala och sociala kanaler.

—     Vi vill inte att turismen ska påverka eller ”slita på” naturen på våra destinationer. Besökarna ska kunna njuta av den fantastiska miljön, men det är viktigt att företagen vi samverkar med jobbar med exempelvis återvinning och har respekt för allemansrätten. Våra kunder är intresserade av såväl vandring som paddling. De dalsländska skogarna och sjöarna i kontrast till den bohuslänska skärgården är något som upplevs som väldigt exotiskt för britterna, säger Sofia Carter.