({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Höstlov på Nääs Fabriker

Kompetensförsörjning

Fotograf: Jonas Ingman

Behöver du rekrytera nya medarbetare?

På den här webbplatsen har vi samlat information och inspiration om hur du kan gå tillväga för att rekrytera personal. Vi hänvisar även till stöd och hjälp som finns att tillgå i rekryteringsprocessen.

servitör på Kafé Magasinet

Lägg upp din annons här

Här kan du som arbetsgivare inom besöksnäringen ladda upp dina jobbannonser som publiceras på vastsverige.com/jobb. 

Lär dig mer om rekrytering

Annonsera dina platsannonser

Här hittar du tips på olika platser där du kan lägga upp dina platsannonser. 

Så kommer du igång med rekryteringen

Hur går en rekrytering till steg för steg? Ta del av tips på hur du hittar och behåller rätt medarbetare samt hur du kan ta hjälp av VisitaAkademin, VisitaVästra och Arbetsförmedlingen här.

Olika vägar för rekrytering

Här får du lite tips på olika sorters rekryteringsvägar.

Så får du anställda som stannar länge

Forskare vid Luleå tekniska universitet har gjort en undersökning kring vad som får anställda i besöksnäringen att vilja stanna alternativt lämna en arbetsplats. Här kan du ta del av insikterna. 

Turistrådet Online om kompetensförsörjning

Våren 2022 handlade två av delarna i Turistrådets digitala seminarieserie Turistrådet Online om kompetensförsörjning. Ta gärna del av dessa inspelningar här nedanför.

Hur löser vi problemet med personalbrist? (del 1)

Lyssna till representanter från Nordic Choice Hotels, Mats Nordström Quality Catering, Daftö Resort, Trålverket Dyrön, Outdoor Support och Arbetsförmedlingen.

Hur löser vi problemet med personalbrist? (del 2)

Lyssna till representanter från Föreningen Skarpt läge, restaurang- och cafékedjan K-Märkt, Arbetsförmedlingen, Arbetsmarknadsenheten vid Uddevalla kommun samt TanumStrand och Knistad Herrgård.

Anställ en nyanländ från Ukraina

Har du behov av personal och vill ha hjälp att förmedla lediga tjänster till personer från Ukraina så går det bra att kontakta linda.sturk@vastsverige.com.

Maila vilken typ av tjänst det gäller, ungefärlig omfattning och vilka krav som ställs på språk och tidigare erfarenhet så försöker vi, genom upparbetade nätverk, att matcha med någon från Ukraina som vill komma i arbete.

Vill du veta mer om vad som gäller när du anställer en person från Ukraina så har Arbetsförmedlingen bra information här, 

Kontakta för frågor

Linda Sturk

Projektledare: Kompetensförsörjning

0702-23 34 54