({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Nu startar kampanjen för Världens svettigaste konstrunda

I veckan är det kampanjstart för Världens svettigaste konstrunda. Tjörn ska profileras som besöksmålet där konst möter triathlon, vilket i förlängningen ska leda till att fler ska vilja resa till Tjörn, både under sommaren och under resten av året.

På Tjörn älskar människor konst och kultur. Men de älskar också den actionfyllda uthållighetsidrotten triathlon. Så för tionde året i rad, mellan den 25 – 27 augusti 2017, kommer konsten och sporten att mixas i vad som kallas Världens svettigaste konstrunda (se kampanjsajten här)

Bakom initiativet och den unika kombinationen står Turistrådet Västsverige, Tjörns kommun, Södra Bohuslän Turism, Nordiska Akvarellmuseet, Skulptur i Pilane och Tenson Tjörn Triathlon.

—     Tjörn är ett besöksmål som rymmer både triathlon och konst av högsta klass, och utifrån detta har alla inblandade jobbat med att skapa nya turistprodukter, som är tänkta att fungera både under sommaren som under resten av året, säger Lena Karlstedt, avdelningschef för turism, Tjörns kommun.  

Nya produkter

Världens svettigaste konstrunda har genererat nya produkter. 2016 togs ett cykelpaket med inriktning mot barnfamiljer fram. Här ingår besök på Nordiska Akvarellmuseet med barnaktiviteter inkluderat, samt en tur till Skulptur i Pilane. Bor gör man på Hav & Logi eller Salt & Sill. 2017 har ytterligare ett cykelpaket tillkommit.

—     Då riktar vi oss till en lite mognare målgrupp som reser utan barn. Man besöker Nordiska Akvarellmuseet och Skulptur i Pilane, och väljer mellan Salt & Sill och Stenungsbaden när det gäller boende. Bor man på Stenungsbaden är cykelsträckan något längre. Båda boendealternativen erbjuder trevligt ”restauranghäng” och avslappning i form av spa på Stenungsbaden eller bastuflotte på Salt & Still, säger Karin Gesouli, företagsutvecklare Turistrådet Västsverige.

Slinga har märkts ut

För att kunna använda epitetet Världens svettigaste konstrunda under hela året har dessutom en cykelslinga med detta namn märkts ut. Detta möjliggör att vem som helst kan ta en runda och njuta av fantastisk konst och den vackra miljön på Tjörn under hela året.

—     Hela projektet med Världens svettigaste konstrunda är ett bra exempel på hur god samverkan ska se ut. Vi har flera olika aktörer, såväl kommun som turistorganisation och besöksnäringsföretag, som alla har mött upp på ett fantastiskt sätt och skapat något helt unik. Det är precis så här vi på Turistrådet Västsverige vill att det ska se ut, säger Ann-Charlotte Carlsson, chef marknad och kommunikation, Turistrådet Västsverige.