({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Bakverk på serveringsfat

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Mat- och bakbloggare testade västsvenska fikaprodukter

I början av september bjöd Turistrådet Västsverige in några av Sveriges populäraste mat- och bakbloggare till en tredagars fikaresa. Syftet? Att marknadsföra de fikaprodukter som nyligen utvecklats i Alingsås, Vara och Lidköping.

 

Svensk fika är hetare än någonsin utomlands, och fika har blivit en egen reseanledning. Turistrådet Västsverige stöttar därför de västsvenska kommunerna Alingsås, Vara och Lidköping med affärs- och produktutveckling, paketering och marknadsföring av fikaprodukter. 

Tre paket som kombinerar fika med mat och boende har utvecklats det senaste året: I Alingsås satsar man på Guidad fikavandring i Kaféstaden Alingsås – turer där besökarna under 90 minuter får tillsammans med en guide upplever staden genom besök på olika kaféer,  inklusive provsmakning. Vara jobbar med ”Fika med guldkant i Vara” med cafébesök samt mat och övernattning på Bjertorps Slott. Lidköping kopplar ihop fika med sin status som porslinsstad i paketet "Fika och njut i porslinsstaden Lidköping" Förutom övernattning ingår också besök på olika caféer samt en tur till Rörstrands Museum.

För att marknadsföra dessa paket arrangerades därför en resa där fem av Sveriges populäraste bak- och matbloggare tillsammans fick testa dessa tre paket. Bara på Instagram har de fem bloggarna (Fredriks fika, Zeinas kitchen, Baka med Frida, Trattoria och Tessan bakar) tillsammans kring 100 000 följare – något som gör att kommunikationen kring fikaprodukterna verkligen sprids till en stor målgrupp som är intresserad av just mat och bakning. Detta bygger och befäster Västsveriges status som fikaregion med lång café- och bagerihistoria. Förhoppningsvis genererar det också än fler besökare som reser till Västsverige för att fika och boka fikaupplevelser.

Fotograf: Fredrik Nylén