({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kajak i Bohuslän

Fotograf: Lukasz Warzecha

Västsvensk paddling når över 100 miljoner TV-tittare

Nu ska världen få upp ögonen för de unika och fantastiska paddlingsmöjligheter som finns i Västsverige. Det amerikanska TV-programmet ”Facing waves”, som sänds över hela världen och som bland annat visas på kanalerna Fox Sports, Outside TV och Nautical Channel, har filmat västsvensk paddling under höst, vinter, vår och sommar.

—      Att synas i dessa kanaler är en otroligt viktig pusselbit när det gäller att sätta Västsverige på den internationella paddlingskartan. Med sändningstid i Fox Sport, Outside TV och Nautical Chanel, som tillsammans når strax över 100 miljoner hushåll via TV- och webb-TV, når vi precis rätt målgrupp av paddlings- och naturintresserade turister och kan förhoppningsvis få dem nyfikna på Västsverige som destination, säger Johan Engström, strategisk utvecklare naturturism, Turistrådet Västsverige.

”Facing Waves” produceras av kanadensiska Heliconia, som har samarbetat med svenska LW Images. I programmet paddlar programledaren Ulrika Larsson (från LW Images) i vitt skilda miljöer.  Hon paddlar mitt inne i kanalerna i Sveriges näst största stad Göteborg, ger sig ut i fem minusgrader i den karga men vackra bohuslänska skärgården och besöker även Dalsland sjörika kanalsystem. På resmålen träffar hon lokala företagare som sysslar med alltifrån paddlings- och naturupplevelser till matlagning. 

—      VI ser redan nu ett stort intresse för programmet. Facing Waves egna sociala medier är otroligt stora och når precis rätt målgrupp. Youtubekanalen Paddle TV har över 37 000 prenumeranter och 8,5 miljoner visningar till dags dato, säger Johan Engström.

Här kan du se några olika inslag från programmet:

Klipp: Exploring West Sweden by Kayak and Canoe

 

Klipp: Sea Kayaking Grebbestad and the Fjällbacka Archipelago in West Sweden

 

Klipp: Kayaking West Sweden's Bohuslän Archipelago in Winter

 

Klipp: Sea Kayaking West Sweden's Koster Islands in Summer