({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Vegetariskt i fokus på västsvensk pressresa

I förra veckan bjöds fyra matjournalister från Tyskland, USA och Storbritannien till Göteborg och Västsverige. Pressresan, som hade temat ”Go Green for 72 hours in Gothenburg and West Sweden” arrangerades av Turistrådet, Visit Sweden och Göteborg & Co. Syftet? Att positionera Sveriges framträdande position som en föregångare när det gäller det vegetariska köket.

På programmet stod bland annat middagar på Göteborgsrestaurangen Wine Mechanics, tångsafari i Grebbestad samt besök på Kosters Trädgårdar och restaurang Hvita Hjorten vid Läckö Slott. Resan är en del av Visit Swedens exportprogram för måltidsturism, som syftar till att marknadsföra Sverige som matland.

—      Sverige ligger långt fram när det gäller det vegetariska köket, så den här pressresan var ett utmärkt tillfälle att få ut detta budskap via välkända utländska matjournalister och. Vi vill nå de globala, matintresserade resenärerna på de amerikanska, tyska och brittiska marknaderna, och få dem intresserade av att komma till Sverige, säger Jill Axelsson Pabst, strategisk utvecklare matturism, Turistrådet Västsverige.