({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Ann-Charlotte Carlsson

Västsverige i fokus i New York

I mitten av november arrangerades Svensk-amerikanska handelskammarens årliga seminarium Green Summit – From farm to fork, i New York. Seminariet, med temat ”Future in food”, hade i år Västsverige som ”region in focus”. Turistrådet Västsverige var därför på plats tillsammans med Göteborg & Co och Business Region Göteborg.

Turistrådet Västsverige representerades av vd Fredrik Lindén och marknads- och kommunikationschef Ann-Charlotte Carlsson. Det tre dagar långa programmet inleddes på måndagen den 14 november med ett arrangemang i Sveriges generalkonsul Leif Pagrotskys residens på 600 Park Avenue. Här träffade de amerikanska bloggare, journalister och researrangörer. Syftet var att öka det amerikanska intresset för ytterligare för Göteborg & Västsverige som destinationer.

 Själva seminariet hölls på tisdagen den 15 november, och då låg huvudfokus på temat ”Future in food”. På talarlistan stod förutom en rad prominenta krögare och matprofessorer också FN:s vice generalsekreterare Thomas Gass, som höll ett föredrag om FN:s 17 hållbarhetsmål i Agenda 2030. Fredrik Lindén presenterade Västsverige som destination för åhörarna.  

Fotograf: Ann-Charlotte Carlsson

  —     Ett oerhört viktigt sammanhang för oss att medverka i, och ett bra tillfälle att få en egen yta på den stora New Yorkmarknaden. Att knyta kontakter i USA ökar möjligheterna att kunna locka internationella besökare och investeringar till Västsverige, säger Fredrik Lindén.

Under Green Summits galamiddag på stod västsvensk mat och råvaror i fokus. Den kände New York-kocken Marcus Samuelsson från Göteborg var huvudtalare. En annan svensk verksam i New Yorks krogvärld, Emma Bengtsson från Restaurang Aquavit, signerade middagen som serverades vid galan. Samtliga deltagare på Green Summit fick även ”goodiebags” med tång från bohuslänska Catxalot och varsitt exemplar av magasinet Skafferi att ta med sig hem. 

Onsdagen blev något av en mötesdag. Fredrik Lindén och Ann-Charlotte Carlsson besökte tillsammans med Göteborg & Co VisitSwedens New York-kontor. På agendan stod att gå igenom resultaten för 2016, samt att se över planeringen inför kampanj- och marknadsarbete 2017. 

-        Viktigt inför 2017 blir att implementera VisitSwedens nya digitala strategi på våra prioriterade utlandsmarknader. Vi diskuterade bland annat hur vi kan göra detta tillsammans, säger Ann-Charlott Carlsson.