Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Vybild från Skärhamn

    Fotograf: Madeleine Landley

Höstlov under nästan hela oktober – viktigt att planera

Höstloven närmar sig med stormsteg, och därmed också höstlovsbesökarna. Att svenskarna har höstlov vecka 44 (lördag 27 oktober till söndag 4 november) känner kanske de flesta till, men hur ser det ut i våra nordiska grannländer? Hur ska man tänka för att synliggöra sitt utbud så bra som möjligt?

Maria Johansson, kampanjansvarig för utlandsmarknader, Turistrådet Västsverige menar att det är viktigt att synliggöra sitt utbud på hemsida, i sociala medier och nyhetsbrev i god tid både för svenska och internationella besökare.

— När det gäller den norska marknaden är det inte ett måste med paket, då många spontanbokar, men det ökar ändå attraktiviteten att kunna ta del av färdigpaketerade erbjudanden.

Rent generellt är det också viktigt att förbereda för hösten redan innan sommaren, och att kanske planera för utökade öppettider om man har möjlighet.

— Man kanske inte har möjlighet att hålla öppet under alla höstlovsperioderna, eftersom de inträffar under olika veckor för olika länder, men en bra början kan vara att i alla fall ha öppet under helgerna, säger Maria Johansson.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

 Höstlov i Norge 2018

 Norrmännen håller höstlov vecka 40 (måndag 1 oktober till söndag 7 oktober) eller 41 (måndag 8 oktober till söndag 14 oktober), beroende på vilken kommun man bor i. Majoriteten av de områden som vi i Västsverige riktar vår marknadsföring mot (exempelvis Vestfold, Östfold, Oslo och Akershus) är lediga vecka 40. Räkna därför gärna också in helgen vecka 39 när du planerar eventuella marknadsinsatser.

Läs mer om de norska loven här

Höstlov i Danmark 2018

Danskarna går på höstlov aningen senare än sina norska grannar. Vecka 42 är det som gäller, så räkna gärna in även helgen vecka 41.

Läs mer om de danska loven här