({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Nytt IMEX-fokus för Västsverige 2017

Den 16-19 maj deltog Turistrådet Västsverige på IMEX i Frankurt, som är världens största mässa för mötesbokare. Fokus låg på att marknadsföra Västsverige som destination.

IMEX besöktes i år av nära 9 000 professionella mötesbokare som alla hade en sak gemensamt – de letar efter nya konferensdestinationer, antingen åt det egna företaget eller åt sina uppdragsgivare. Turistrådet var en del av den så kallade Sverige-montern. En rad andra mötesregioner var också representerade, däribland Göteborg, Stockholm, Linköping, Uppsala och Lappland.  

—     Det finns många fördelar med att medverka på den här typen av mässa. Vi får chans att träffa olika typer av mötesbokare och kan presentera vad man kan uppleva som konferensgäst i vår region. Dessutom kan vi nätverka på plats och se hur andra destinationer agerar, säger Caroline Brügge, företagsutvecklare Turistrådet Västsverige.

 

Fotograf: Caroline Brügge

Ökat antal förfrågningar kring Västsverige

Under tidigare år har Göteborg & Co marknadsfört såväl Göteborg som Västsverige, medan Turistrådet har fokuserat på mässans seminiaredel för politiker. I år ändrades detta upplägg för första gången.

—     Vi har ett mycket gott samarbete med Göteborg & Co. De har under tidigare mässor fått ett ökat antal förfrågningar från lite mindre konferensgrupper, det vill säga upp till 200 personer, om att förlägga sin konferens ute i regionen. Därför tyckte vi att det kunde vara bra att finnas på plats själva i år, säger Caroline Brügge.