({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kvinna i Göteborgs hamn

Fotograf: Jonas Ingman

Inkvarteringsstatistik 2023

Från och med år 2014 redovisar vi statistiken för hela Västra Götalandsregionen och delområdena Bohuslän, Boråsregionen, Dalsland, Göta kanalområdet, Göteborgsregionen och Skaraborg samt Vänersborg och Trollhättan separat. I huvudsak redovisas en sammanställning för hotell, stugbyar och vandrarhem. Campingen kommer att redovisas ett par gånger per år på grund av mycket ojämn beläggning under året.

Senaste inkvarteringsstatistik-rapporten: Juli 2023

Gästnattstatistiken för regionens mest turismintensiva månad, juli, visar att det gjordes nästan 1,2 miljoner gästnätter på hotell, stugbyar och vandrarhem vilket är i nivå med tidigare julirekord från i fjol. De utländska gästerna står för 33,5% av alla gästnätter vilket är 4,6 procentenheter mer än under juli 2022 och 1,8 procentenheter högre än juli 2019, dvs innan pandemin. Bidragande orsak till den höga andelen utländska gäster kan vara den svaga kronkursen.

Viktigt att komma ihåg är att campingstatistiken för sommarens månader ännu inte är sammanställd. Eftersom campinganläggningar normalt sett står för ungefär hälften av sommarens kommersiella gästnätter, är det först när denna statistik är publicerad som den kompletta bilden av sommarens inkvarteringsläge kan utvärderas.

Inkvarteringsstatistik juli

 

Övrig inkvarteringsstatistik 2023

Inkvarteringsstatistik juni

Inkvarteringsstatistik maj

Inkvarteringsstatistik april

Inkvarteringsstatistik mars 

Inkvarteringsstatistik februari 

Inkvarteringsstatistik januari