({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jonas Ingman

Så marknadsförs Västsverige i Danmark

Genom att skapa ett bra och inspirerande material om Västsverige på plattformar där vår målgrupp befinner sig, vill Turistrådet öka kännedomen om destinationen Västsverige i Danmark.

Marknadsaktiviteterna är en blandning av kännedomsbyggande och taktisk marknadsföring av Västsveriges utbud i förtjänta, köpta och egna kanaler genom konsumentkampanjer och PR-insatser. 

Danskarnas övernattningar i Västsverige gör landet till det x största för inkommande turism i Sverige. Över 80 procent av danskarna i Visit Swedens målgrupp har besökt Sverige tidigare. De är resvana människor gäller att ha roligt, uppleva nya saker tillsammans, koppla av och att uppleva naturen. Läs mer om den danska marknaden här.

Turistrådet Västsverige bearbetar två målgrupper i Danmark. Dels den ”vardagssmitande livsnjutaren” som utgör 42 procent av Visit Swedens danska målgrupp.  De vill koppla av, slippa rutiner och njuter gärna av god mat och dryck. Målgruppen ”aktiva naturälskare” utgör 29 procent bland danskarna, en grupp som tycker att det viktigaste är att få uppleva naturen och lugnet på en Sverigesemester samtidigt som de vill vara aktiva. Familjer är också en viktig målgrupp som bearbetas med fokus på skolloven.   Läs mer om Visit Swedens målgrupper och drivkraftsegment här.

Genom att skapa ett bra och inspirerande material om Västsverige på plattformar där vår målgrupp befinner sig, vill vi öka kännedomen om vår destination i Danmark. Marknadsaktiviteterna är en blandning av kännedomsbyggande och taktisk marknadsföring av Västsveriges utbud i förtjänta, köpta och egna kanaler genom konsumentkampanjer och PR-insatser.

Västsverige har genom artiklar och inspirerande innehåll synlighet på www.visitsweden.dk hela året. Visit Swedens sociala mediekanaler och nyhetsbrev är viktiga komplement för att skapa engagemang för Västsverige. Adwords används för att fånga upp intresset för driva trafik till Västsveriges innehåll på visitsweden.dk. Parallellt ”boostas” utvalda inlägg i social media. Vi genomför också kännedomsbyggande aktiviteter via samarbeten med danska influencers. Mediesamarbeten med utvalda danska medier är också viktiga. 

Intresset för skidåkning är stort hos danskarna och skidanläggningarna i Ulricehamn, Falköping och Skövde bearbetar danska turister för besök vintertid. Bearbetningen sker genom kännedomsbyggande aktiviteter i förtjänta kanaler såsom press, köpta via annonsering och i Visit Swedens egna sociala kanaler. Ulricehamn, Falköping och Skövde kommer även att bearbeta den danska marknaden under barmarkssäsongen 2019, vilket är en ny satsning från deras håll.

PR-aktiviteterna är en viktig del i arbetet och består av pressmeddelande med fokus på regionens nyheter, samt pressresor. 

Västsverige på visitsweden.dk : https://visitsweden.dk/vestsverige/

Exempel på aktiviteter

 

Västsvenska koncept som marknadsförs i Danmark

 

Influencersamarbeten

 

Pressbesök

 

Övrigt