Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Västgötaturen

Bohuslän har sina skaldjur, och Dalsland sin vidsträckta natur. Västergötland däremot är lite mer spretigt, men en sak det finns gott om är hysteriskt roliga, spännande och lärorika besöksmål för hela familjen. Därför har Turistrådet tagit fram konceptet Västgötaturen i samarbete med Läckö Slott, Arena Skövde, Skara Sommarland, Karlsborgs Fästning och Göta kanal samt respektive besöksmåls turistorganisation.

Syftet med konceptet är att binda samman fem besöksmål med olika storlek, inriktning och profil till ett gemensamt erbjudande. Västgötaturen kommunicerar att besöksmålen tillsammans kan erbjuda en större upplevelse än vad varje besöksmål kan göra på egen hand. Uppmaningen till barnfamiljerna är att de ska besöka flera av platserna under samma resa och att det finns en massa skoj, äventyr och glädje på ett litet geografiskt område.

Samarbetet i den här gruppen har pågått under flera år och vi riktar oss mot barnfamiljer i södra Sverige. Fokus har legat på digital banner- och filmannonsering. Inför 2018 tänker vi om och annonserar till största delen analogt. Närmare bestämt, genom att vi folierar en av MTR Express tågvagnar som kör mellan Göteborg och Stockholm. På samtliga av företagets tåg klär vi bordsbrickor med Västgötaturens budskap och har dessutom broschyrer i samtliga stolsfickor. Givetvis kompletterar vi med kommunikation i sociala kanaler, Adwords-annonsering, nyhetsbrev och PR kring den folierade tågvagnen.

Kampanjwebbplatsen finns här