({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Västgötaturen

Bohuslän har sina skaldjur, och Dalsland sin vidsträckta natur. Västergötland däremot är lite mer spretigt, men en sak det finns gott om är hysteriskt roliga, spännande och lärorika besöksmål för hela familjen. Därför har Turistrådet tagit fram konceptet Västgötaturen i samarbete med Läckö Slott, Arena Skövde, Skara Sommarland, Karlsborgs Fästning och Göta kanal samt respektive besöksmåls turistorganisation.

Syftet med konceptet är att binda samman fem besöksmål med olika storlek, inriktning och profil till ett gemensamt erbjudande. Västgötaturen kommunicerar att besöksmålen tillsammans kan erbjuda en större upplevelse än vad varje besöksmål kan göra på egen hand. Uppmaningen till barnfamiljerna är att de ska besöka flera av platserna under samma resa och att det finns en massa skoj, äventyr och glädje på ett litet geografiskt område.

Samarbetet i den här gruppen har pågått under flera år och vi riktar oss mot barnfamiljer i södra Sverige. Fokus har legat på digital banner- och filmannonsering. Under 2018 skedde dock största delen av annonseringen analogt. Framförallt genom en foliering av en av MTR Express tågvagnar som kör mellan Göteborg och Stockholm. På samtliga tåg var bordsbrickor täckta med Västgötaturens budskap och broschyrer fanns tillgängliga i samtliga stolsfickor. I årets marknadsföring lägger vi återigen fokus på digital kommunikation.