({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Digital satsning på den brittiska marknaden

Delning av bra innehåll och stort digitalt engagemang. Det är nyckelorden i en pågående satsning på den brittiska marknaden för att locka besökare till Sverige. Bakom satsningen står VisitSweden tillsammans med Turistrådet Västsverige och Tourism in Skåne.

Genom att identifiera kvalitativt innehåll i kombination med lyckade digitala aktiviteter ska britterna lockas till Sverige framöver. Satsningen är tänkt att rikta sig till resenärer som drömmer om att åka till Sverige, men som inte hunnit börja planera sin resa. Kommunikationen ska väcka lust hos besökaren att söka vidare information.

 I utspelet (som görs tillsammans med VisitSweden och Tourism in Skåne) på den brittiska marknaden används huvudstoryn att Sverige är landet dit du ska åka om du vill möta de ursprungliga hipstrarna, det vill säga eldsjälarna. De lever och verkar med passion för sitt hantverk, oberoende av omvärldens trender och påverkan - "The Original hipsters", helt enkelt. Genom dem berättas berättelsen om det verkliga Sverige, som det ser ut utanför de trendkänsliga storstäderna. 

 Via "Meet the original hipsters" startsida kan man sedan klicka sig vidare till filmer och texter om ”the original hipsters” – det vill säga de lokala producenterna av mat och hantverk som snarare finns på landsbygden än i storstaden. Genom att lyfta fram dessa personer och företag (för Västsveriges räkning Everts Sjöbod (se film nedan), Sivans Ost och Catxalot )skapas ett kvalitativt innehåll, som sprids via såväl sociala medier som köpta kanaler. 

Thumbnail image