({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jill Axelsson Pabst

Västsvensk mat i centrum på restauranggala i London

Som ett led i arbetet med att lyfta västsvensk mat på den brittiska marknaden deltog Turistrådet Västsverige i oktober vid Food Observer Monthly Award i London. Det är en årlig restauranggala i regi av The Guardian, som samlar hela den brittiska mateliten samt viktig press och media.

Turistrådet Västsverige samarbetar med VisitSweden och Göteborg & Co när det gäller marknadsföring mot utländska marknader. I detta samarbete används ofta The Guardians annonsnätverk som en kanal för att nå brittiska potentiella Västsverigebesökare. En gång varje år håller The Guardians matbilaga Food Observer Monthly en gala där man delar ut priser till brittiska restauranger och kockar – vid årets gala fick exempelvis TV-kocken Jamie Oliver pris som årets matprofil. 

Svenske kocken och göteborgaren Marcus Samuelsson har varit verksam i många år i New York. Just nu driver han krogen Red Rooster där. Efter nyår startar han en Red Rooster-restaurang i London. Galakvällsmenyn var signerad av Marcus, och bestod till stor del av västsvenska råvaror. De 450 gästerna fick bland annat njuta av matjessill från Klädesholmen på Sivans knäcke, korv med bröd, räksallad och grillade betor med färskost från Grebys Mejeri i Grebbestad samt köttbullar med lingon från Ödsmåls gård utanför Hamburgsund.

 

Fotograf: Jill Axelsson Pabst

 —     Marcus Samuelsson är en utmärkt ambassadör för västsvensk mat på den internationella scenen, eftersom han är uppväxt i Göteborg. Han har dessutom tillbringat många somrar på Smögen, och har därför en speciell relation till Västsverige och västsvenska råvaror. Det är vår förhoppning att kunna använda honom ännu mer som en Västsverige-ambassadör framöver, säger Jill Axelsson Pabst, affärsutvecklare måltidsturism, Turistrådet Västsverige.

Turistrådet Västsverige representerades på plats av Jill Axelsson Pabst och av vd Fredrik Lindén. Under dagarna i London besökte man också VisitSwedens Londonkontor för att sammanfatta 2016 års arbete med svensk måltidsturism och för att blicka framåt mot vilka insatser som ska göras 2017.