({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Naturturism med paddling som profilprodukt

Västsverige har som mål att profilera sig som en av Europas främsta paddlingsdestinationer. Att Bohusläns kust är med på CNN top-10 lista av världens vackraste vildmarksplatser är ingen slump. Vår strategi att lyfta paddlingen som en profilprodukt för Bohuslän är ett resultat av ett gediget analysarbete och vi kan konstatera att det finns inte så många liknande skärgårdar runt om i världen över huvud taget, att den dessutom är relativt lättillgänglig gör att det är i sanning ”en unik produkt”.

Paddling i Västsverige

Syftet med detta arbete är att synliggöra paddlingen i Västsverige på den utländska och inhemska marknaden och för att utveckla företagandet i regionen. Bohuslän är primärt en "dragare" och Dalsland, Vänern och övriga områden är "följare". Att ur ett gästperspektiv resa till Västsverige för att se och uppleva en av Europas 10-vackraste vildmarker på ett hållbart sätt – miljö, ekonomi och värdskap. Att vilja utöka sin semester, att vilja komma tillbaka och uppleva mer av Västsveriges fantastiska natur och vildmark.

Kort och gott: Ökad tillväxt på ett hållbart sätt. Ökade affärer så de som arbetar i näringen idag kan utveckla sina verksamheter och ha öppet längre perioder, kunna anställa – som i sin tur genererar ökade intäkter till regionen (för skola, vård och omsorg) och bidrar till det goda livet.

Fokus är på en ny målgrupp som vi lite slarvigt kan benämna "soft adventures" utan att för den skull tappa fokus på befintliga outdoor grupper. Mycket förenklat är "soft adventures" "active DINKs" och WHOPs. De vill göra mer tillrättalagda äventyr (paddla, vandra, cykla, åka skidor, etc.) på ett tryggt och enkelt (tillgängligt) sätt för att 2-4 timmar senare uppleva annat (kultur, historik, mm), äta gott och bo bekvämt.

Vi är i ett skede där kunskapsöverföring och förståelse för att få samsyn på outdoor, ny målgrupp och nytt beteende som styr valet av resan. Det är reseanledningen som i stor grad styr valet av resa. Boendeanläggningar, restauranger, sevärdheter, aktivitetsbolag och myndigheter av olika slag behöver öka förståelsen om varandras verksamheter samt om outdoor och dess förutsättningar.

Ny paddlingsportal

2013 har vi sjösatt en ny paddlings portal "Paddling i Västsverige", där exportmogna företag som vill vara med får synlighet. Exportmognad bestäms utifrån kriterierna inom Sverige-Norden-Världen. Portalen finns på svenska, norska, engelska och tyska.

Paddlingspaketet 2013

Turisrådet Västsverige har varit med och arbetat fram innehållet i Paddlingspaketet, där kunden får 20 % rabatt på utvalt boende, en guidebok om Bohuslän och två vattentätta kartor. Paketet går att köpa online.

Samarbete med Adventure Travel Trade Association (ATTA)

För att kunna lära oss mer om outdoor har vi blivit medlemmar i ATTA. Där kan vi hämta de senaste rapporterna och lära oss hur andra jobbar med att utveckla outdoor produkter och destinationer. ATTA har 800 medlemmar världen över. Här kan du läsa mer om organisationen >>

Vill du vara med och utveckla outdoor turismen i Västsverige?

Kontakta gärna Johan Engström som jobbar med affärs- och produktutveckling i Bohuslän.
Här hittar du Johans kontaktuppgifter.