({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Resegarantier

Resegarantier är till för att skydda resenärer om en resa ställs in eller avbryts, och resenären inte får tillbaka sina pengar från researrangören. Ersättningen ska täcka det som resenären har betalat för resan och kostnader för eventuell hemresa. Det vanligaste skälet till att resegarantin används är när reseföretag går i konkurs.

Du som säljer eller marknadsför arrangemang som omfattas av resegarantilagen ska ställa garanti. Att ställa resegaranti är som en kvalitetsstämpel och visar dina kunder att du är en seriös leverantör.

Resegarantier gäller för paketresor och vissa andra researrangemang. I Resegarantilagen framgår vilka resor som omfattas av resegarantin. Det är Resegarantinämnden som beslutar om vilka resenärer som ska få ersättning och ersättningens storlek.

Olika sätt att teckna en resegaranti

Det finns olika sätt att ställa garanti för dina resenärer. Du kan göra det direkt via Kammarkollegiet eller som medlem i branschorganisationerna Visita eller LRF (Lantbrukarnas Riksförbund)

Har du frågor kring resegarantier, kontakta alltid Kammarkollegiet som har expertkunskap inom området. Här hittar du kontakt uppgifter till Kammarkollegiet