({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Deisign Museum to Go

Fotograf: Jonas Ingman

Vad påverkar min verksamhet?

Corona, oljepriser, arbetslöshet, trender och beteendemönster - det finns många faktorer som direkt eller indirekt påverkar turism, boende och tjänstekonsumtion. Detta är svårt att göra så mycket åt, men det gäller att förhålla sig till detta och vara medveten om de yttre faktorer som påverkar. Att ha en bra omvärldsbevakning och koppla det till sin strategiska kompetensförsörjning är vettigt i en föränderlig värld. Vilka kompetens kommer ni behöva framåt?

Dagens ungdomar - Vilka är de? Och hur beter de sig?

Efter millenials har vi Generation Z de är de som är födda mellan 1995 till 2010. Med tanke på att vi vet att många ungdomar har sitt första jobb i besöksnäringen känns det vettigt att lära sig lite mer om hur denna generation beter sig och kanske ännu viktigare hur ska ni som arbetsgivare bete er för att attrahera och behålla dem. Här är några korta tips:

Digitala

Generation Z har ett kort attentionspa. Du har cirka 7 sekunder på dig att väcka deras nyfikenhet, gärna med rörlig media och inte text. De är mer på Snapschat, Youtube och Whatsapp än på Facebook. Här kan de vara en fantastisk tillgång för er genom att när de väl är ombord stötta er i ert digitala arbete på nya kanaler.

Medvetna

Ditt bolags värdegrund är viktig för Generation Z. De är i högre grad än resten av befolkningen medvetna om klimatets påverkan och oerhört många är veganer/vegetarianer och har starka åsikter om samhället och bolagens ansvar. Skylta gärna med dinavärdegrunder, och använd dig av personlig storytelling.

Flexibla

Bli inte förvånad om de inte vill ha heltid och gärna vill lägga sitt eget schema, det ingår i Generations Z:s förväntningar. De är vana vid personliga erbjudanden på alla nivåer och förutsätter den flexibiliteten av er som arbetsgivare också.

 

Senaste arbetsmarknadsprognosen

Arbetsförmedlingen gör halvårsvis sina arbetsmarknadsutsikter. Den ger dig en indikation över vilka som är arbetslösa och hur många de är. Kanske ska du tänka på ett annat sätt när du rekryterar? Din lokala SFI-utbildning har kanske några elever som skulle kunna bli din nästa stjärna, bjud in dem.

 

Senaste rapporten från arbetsförmedlingen

 

Trender

Vill du hålla dig uppdaterad i olika turistiska trender så är Visit Swedens kunskapsbank en god källa till information. Med mer kunskap kan du lättare göra din strategiska plan över vilken kompetenser du kommer behöva framåt.

 

Visit Swedens kunskapsbank