({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Kristofer Göthe

Turistrådet och politikerna strandstädade för Ett enat Bohuslän

Varje år fylls den bohuslänska kusten av 8 000 kubikmeter marint skräp. För att sätta fokus på nedskräpningsproblematiken samlades därför ledande politiker och tjänstemän från Bohusläns kommuner i Lysekil söndagen den 21 maj för en strandstädningsdag. För arrangemanget stod Turistrådet Västsverige, Strandstädarna samt Rent och attraktiv kust.

Bohusläns elva kommuner samverkar sedan 2014 tillsammans med besöksnäringen i arbetet med att utveckla Bohuslän som destination. Man har enhälligt beslutat att verka för Ett enat Bohuslän i besöksnäringsfrågor. Grunden för samverkan lades under 2012 – 2015 i projektet Hållbar Destinationsutveckling – Bohuslän på Export, som drevs av Turistrådet Västsverige med medfinansering av Tillväxtverket.

 —     Nedskräpningen av den vackra Bohuskusten är ett stort problem, både ur miljö- och besöksnäringssynpunkt. Genom att samlas i Lysekil tillsammans med Strandstädarna och Ren och attraktiv kust vill vi manifestera Ett enat Bohuslän-samarbetet och samtidigt bidra till att höja medvetandet kring problemet med nedskräpning, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige. 

Fotograf: Kristofer Göthe