({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Roger Borgelid

Så ser framtidens måltidsturism ut – anmäl dig till Tomorrow’s food travel i Göteborg

Besöksnäringsföretagare med fokus på måltidsturism? Då ska du inte missa Tomorrow’s food travel (#TFTSWEDEN) den 9-10 oktober i Göteborg. Konferensen är en del av det nationella exportprogrammet för måltidsturism och anordnas av Visit Sweden, Turistrådet Västsverige och Göteborg & Co i samarbete med Handelshögskolans Centrum för Turism/Göteborgs universitet.

Tomorrow’s food travel är tänkt att bli en återkommande konferens som Visit Sweden arrangerar i samarbete med landets olika regionala turistorganisationer. Först ut är alltså Turistrådet Västsverige och Göteborg & Co. Tanken är att skapa en mötesplats där forskningen och näringslivet kan integrera.

Fotograf: Madeleine Landley

—      Att resa för matens skull har blivit mer och mer populärt, och Sverige har fantastiska förutsättningar för matupplevelser i världsklass. Turistrådet har i många år arbetat strategiskt med måltidsturism. Därför känns det fantastiskt att få vara med och arrangera en konferens som tar sikte på framtidens måltidsupplevelser och att utveckla Sverige ytterligare som matdestination, säger Jill Axelsson Pabst, strategisk utvecklare matturism, Turistrådet Västsverige.

 Den 9 oktober är programmet huvudsakligen inriktat på trender, utveckling och hållbarhet inom mat, dryck och måltid. Bland ämnena som avhandlas finns matens klimatavtryck/ekoturism, digital teknik i form av AR (augumented reality) och VR (virtual reality) samt holistisk hälsa (den lokala råvaran blir en del av hälsoresandet – ät och drick dig frisk). Den 10 oktober utgår man från besöksnäringen och diskuterar hur trenderna som avhandlas dag 1 kan användas för destinations- och produktutveckling.