({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Göta Kanal

Fotograf: Åsa Dahlgren

Västgötaturen lockar barnfamiljerna med app

Den 4 maj gick startskottet för 2017 års upplaga av Västgötaturen. Temat är ”Västgötaturen – ett fantastiskt familjeäventyr i fem delar”. I Västgötaturen ingår Läckö Slott, Arena Skövde Upplevelsebad, Skara Sommarland, Karlsborgs Fästning och Göta Kanal.

Syftet med Västgötaturen är att binda samman fem besöksmål med olika storlek, inriktning och profil till ett gemensamt erbjudande. 

—     Genom att använda just ordet ”Västgötaturen”, visar vi upp att besöksmålen tillsammans kan erbjuda en större upplevelse än varje besöksmål kan göra på egen hand. Uppmaningen till barnfamiljerna är att de ska besöka flera av platserna under samma resa. Förhoppningen är att detta ska leda till fler gästnätter och turistinkomster för hela regionen, säger Jennie Renström, kampanjansvarig, Turistrådet Västsverige.

 Samarbetet mellan Turistrådet Västsverige, besöksmålen och de kommunala destinationsbolagen går 2017 in på sitt femte år. Målgruppen för kampanjinsatserna (digital annonsering, broschyrdistribution och social media -aktiviteter) är barnfamiljer i Göteborg, Malmö och Stockholm med omnejd.

Nyhet! Västsverige-appen med erbjudanden

2016 kunde deltagare i Västgötaturen samla olika pins för varje ställe som besöktes, och det fanns också ett Västgötaturen-kort där man kunde få rabatter. I år är detta kort ersatt av en app istället. Appen lanseras den 9 juni.

—     Vår förhoppning är att Västsverige-appen ska bli ytterligare ett fönster där vi kan lyfta regionens produkter och erbjudanden. För den besökande blir appen en bonus på plats där hen kan maximera sin vistelse, säger Jennie Renström.