({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kvinna lagar pizza hos Kosters Trädgårdar

Fotograf: TINA STAFREN

Så arbetade leverantörerna med mat och hållbarhet under Day of Adventure

Här kan du läsa några tips som vi på Turistrådet Västsverige tog fram i syfte att hjälpa Day of Adventure-företagen att arbetar med hållbarhet i matfrågor:

1. Använd råvaror i säsong från Västsverige

Tänk på att vi är mitt i skördesäsong i Västsverige. De allra flesta råvarorna finns i regionen så använd lokalt producerad mat och dryck. Grönsaker, kött, vilt, svamp, fisk/skaldjur ost/mejeri finns här. Gör heller inte maten och fikat ni serverar för avancerad. Använd hellre färre men bättre och hållbara lokala råvaror. Var också noga med att berätta varför du valt att servera vissa råvaror och varför det serveras på det sätt du valt. 

2. Använd inga engångsartiklar som ej är komposterbara

Försök istället att ha riktiga bestick, kåsa att äta ur som kan diskas och användas igen. Servera färdigpackad mat i papper istället för plast. 

3. Om ni serverar fisk och skaldjur, titta på WWF:s lista för att se vad som listas som hållbara val. 

Läs mer här

4. Servera kranvatten på flergångsflaska eller i mugg med vatten från dunk. 

Använd inget köpt vatten, vill ni servera något annat än vatten så finns det många bra producenter som gör äpplemust och liknande produkter. 

5. Tänk på att mätta deltagare är glada och nöjda deltagare

Fundera även på småsaker som fruktskålar som kanske står framme. Att de inte innehåller kiwi, apelsiner, bananer utan hellre äpplen, plommon, päron etc som växer hos oss.