({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Hassen Salum

Marketplace

Onsdag den 18 september var det dags för Marketplace. Under några intensiva timmar fick på kongressen deltagande besöksnäringsföretag och turistorganisationer en unik möjlighet: Att presentera sina destinationer för gräddan av världens researrangörer och OTA:s (online travel agencies).

Så gick Marketplace till 

Marketplace består enbart av förbokade möten. Långt innan ATWS inleddes i Göteborg fick deltagande researrangörer lägga upp sina intresseområden och önskemål kring naturturism i profiler på ATWS webbplats. Besöksnäringsföretagen och turistorganisationerna fick också fylla i vad de hade att erbjuda och vilka typer av researrangörer de ville träffa. Utifrån detta matchades aktörer med samarbetspotential ihop för 15-minutersmöten i samband med Marketplace.

Therese Karlsson är ansvarig för kontakten med researrangörer på Turistrådet Västsverige, och hann med hela elva möten med aktörer från Sverige, Storbritannien, Frankrike, Nederländerna, USA, Kanada och Kina. Och gensvaret var mycket gott.

- Dessa företag vänder sig till olika målgrupper inom naturturism, men en sak förenade nästan allihop - de var väldigt intresserade av vandringsupplevelser i Västsverige. Många vittnade om att de tidigare sett på Sverige och vandring här som mörkt, kallt och tråkigt, men nu när de fått komma hit och uppleva det själva så var de närmast lyriska. Flera stycken var övertygade om att deras kunder skulle älska att vandra i Västsverige, säger Therese Karlsson.

Franskt reseprogram redan under produktion

Inom researrangörssegmentet arbetar man med väldigt långa ledtider, och det går därför inte att redan några veckor efter avslutad ATWS-kongress säga något om vilka effekter deltagandet på Marketplace fick för den västsvenska besöksnäringen. I skrivande i stund i mitten av oktober är emellertid i alla fall ett reseprogram nära att förverkligas.

- En av de franska researrangörerna är mitt uppe i processen med att skapa ett program med vandring och kajakpaddling i Bohuslän, som förhoppningsvis finns till försäljning under 2020, säger Therese Karlsson.