({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Höstlov på Nääs Fabriker

    Besöksnäringsinsats: Presentkort

    Fotograf: Jonas Ingman

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

I och med pandemin och de konsekvenser den har fått för resandet har besöksnäringen tvingats hitta nya vägar till inkomster. Den roll som Turistrådet har i den västsvenska besöksnäringen gör att vi med riktade strategiska insatser kan hjälpa företagen med relativt små kommunikationsmedel. Ett sätt att göra detta på är att bidra till en ökad försäljning av presentkort västsvenska upplevelser.

 

Turistrådets insats

När människor inte kan handla sina julklappar i butiker och man helst inte ska resa heller så föddes tanken att istället sammanställa en portalsida på vastsverige.com som länkade till västsvenska besöksnäringsföretag som erbjuder försäljning av presentkort på sina upplevelser. På så sätt kunde vi bidra till att både uppmana våra besökare att stötta företagen, men också göra detta på ett coronasäkert sätt. Vi ville helt enkelt bidra till att generera inkomster till företagen som hjälper dem att överleva i en tuff tid.

Turistrådet kontaktade de företag som befinner sig på Världen-nivå enligt vårt Sverige-Norden-Världen-system och informerade om satsningen. Företagen fick också tips och råd kring hur de skulle kunna paketera sina erbjudanden på ett konkret sätt för att locka till fler köp. Genom att identifiera upplevelser för en speciell summa istället för att bara sälja ”anonyma” presentkort på exempelvis 500 kronor så underlättar man för kunderna att köpa.

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Jennie Renström
031-818382
jennie.renstrom@vastsverige.com

Planerade kampanjer 2021

 

 

Presentkort: Dröm idag - upplev imorgon

Kampanjperiod: Presentkortskampanjen är aktiv under hela året, men det kommer att göras speciella kampanjinsatser under slutet av november fram till jul, samt i samband med Alla hjärtans dag, Mors dag (maj) och Fars dag (november)

 

Målgrupp och aktivering

Målgruppen är väldigt bred då den ju i praktiken riktar sig till alla som köper presenter. Marknads- och kommunikationsinsatserna riktar sig naturligtvis främst till västsvenskar på grund av pandemiläget. Portalsidan är uppdelad i olika segment så att det ska bli lätt för besökaren att hitta det som eftersöks (hotell, upplevelser, spa/relax, restauranger etc). Annonseringen görs på Instagram och Facebook samt via sökord. När kampanjen lanserades i samband med julhandeln skickades även ett nyhetsbrev med specialinriktning på presentkort ut.

 

Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

Satsningen riktar sig till företag som befinner sig på Världennivå enligt Turistrådets Sverige-Norden-Världen-system, och som har möjlighet att erbjuda presentkortsförsäljning. Denna försäljning ska ske via hemsidan i första hand eller mail i andra hand.

Intressanta länkar

https://www.vastsverige.com/presentkort

Senast genomförda kampanj

Exponering och resultat - Presentkortskampanj julen 2020