({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Höstlov på Nääs Fabriker

    Besöksnäringsinsats: Presentkort

    Fotograf: Jonas Ingman

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

I samband med pandemiutbrottet 2020 behöde besöksnäringen hitta nya vägar till intäkter. Det var inte lämpligt att resa långt hemifrån och mängder av aktiviteter och events ställdes in. För att hjälpa besöksnäringen till forsatt försäljning startade Turistrådet under hösten 2020 besöksnäringsinsatsen Presentkort. Den första insatsen gjordes inför julen 2020, då vi under parollen "Dröm nu - upplev senare" tog fram en webbplats som länkade till en rad västsvenska besöksnäringsföretag som sålde presentkort att ge bort i julklapp. Sedan dess har fokus skiftat, och kommunikationen sker nu främst med inriktning på mors dag och fars dag. 


Turistrådets insats

Vi ger företagen tips och råd kring hur de kan paketera sina erbjudanden på ett konkret sätt för att locka till fler köp. Genom att exempelvis identifiera upplevelser för en speciell summa istället för att bara sälja ”anonyma” presentkort på exempelvis 500 kronor så gör man vägen kortare till ett köp för kunden.

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Jennie Renström
031-818382
jennie.renstrom@vastsverige.com

Planerade kampanjer 2022

 

 

Presentkort

Kampanjperiod: Presentkorts-portalen ligger ute på vastsverige.com under hela året. Det görs mindre kampanjinsatser inför mors dag (20-29 maj) och fars dag (4-13 november)

 

Målgrupp och aktivering

Målgruppen är västsvenskar i åldern 30-55 år. I samband med mors och fars dag identifieras ett tiotal presentkortserbjudanden som är passande för ändamålet. Dessa lyfts i huvudsak i annonseringen, som görs på Facebook och Instagram. Samtliga presentkortserbjudanden på webbplatsen kommer att gynnas av den ökande trafiken.


Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

Satsningen riktar sig till företag som befinner sig på Världennivå enligt Turistrådets Sverige-Norden-Världen-system, och som har möjlighet att erbjuda presentkortsförsäljning. Denna försäljning ska ske via hemsidan i första hand eller mail i andra hand.

Intressanta länkar

https://www.vastsverige.com/presentkort

Senast genomförda kampanj

Mors dag 2022