({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kocken går in i restaurangköket

Kom igång med rekryteringen

På denna sida har vi samlat information om hur en rekrytering går till steg för steg, tips om hur du hittar och behåller rätt medarbetare, samt hur du kan ta hjälp av Tillväxtverket, Arbetsförmedlingen och Visita med flera. Avslutningsvis finns tips om olika sätt för att hitta din medarbetare.

Visita: Så hittar du rätt medarbetare – och ger dem lust att vara kvar

Visita och HRF har samlat branschens bästa verktyg, mallar och checklistor för en framgångsrik rekryteringsprocess i ett dokument som kallas Branschkoden.

Det första kapitlet handlar specifikt om: Steg för en lyckad rekrytering – hur du gör en behovsanalys och kravprofil, hur du söker kandidater, hur du väljer rätt person, hur du intervjuar, hur du anställer osv.

Sen följer ytterligare några kapitel om introduktionen till den nya arbetsplatsen, hur du utvecklar och engagerar medarbetaren och slutligen hur du avslutar en anställning på ett bra sätt. 

Branschkoden (pdf) 

 

VisitaAkademin: Medlemskurser 

VisitaAkademin erbjuder medlemmar kurser inom områdena arbetsrätt, ekonomi, ledarskap, marknadsföring och service som riktar sig till företag inom alla delar av besöksnäringen. Däribland en digital utbildning ”Sund arbetsplats” som bygger på branschkoden.

Till VisitaAkademin

En guide om unga på arbetsmarknaden – Gig eller guldklocka

Att locka ny kompetens med en ny generation på arbetsmarknaden, är inte enkelt. Västsvenska Handelskammaren har gjort en rapport tillsammans med Ungdomsbarometern, som är tänkt att vara ett hjälpmedel i arbetet; en guide till unga på arbetsmarknaden. Att kunna attrahera, behålla och utveckla unga är en nyckel för att säkra framtidens kompetensförsörjning. Men också en nyckel för att kunna fortsätta utveckla sitt företag och sin affärsidé.

Läs hela rapporten här


Rekryteringsguiden - så gör du dig attraktiv som arbetsgivare för ungdomar

Dagens ungdomsgeneration har helt andra urvalskriterier än tidigare generationer när det kommer till att välja arbetesplats. Redan då ansökningsprocessen börjar fram till det att er nya medarbetare har sin första arbetsdag finns det många möjligheter och tillfällen att attrahera duktiga kandidater. Lägg lite extra krut, kreativitet och energi på er rekryteringsprocess. 

Ladda hem rekryteringsguiden på studentjob.se 


Verksamt.se: Så rektryterar du

Verksamt.se är myndigheternas gemensamma webbplats för företagsinformation och företagstjänster. Här tipsar man om hur du går tillväga för att rekrytera på ett så effektivt och kvalitativt sätt som möjligt. 

Till Verksamt.se

 
Arbetsförmedlingen - steg för steg

1. Starta ditt kostnadsfria arbetsgivarkonto för att rekrytera, annonsera och lämna din intresseanmälan för matchning

2. När du hittat din kandidat - använd verktyget "Snabbintervjuer" för att intervjua på snabbt på distans. 

3. Lyssna gärna på Arbetsgivarpodden. 


Olika vägar för rekrytering

Läs mer här