({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kocken går in i restaurangköket

Kom igång med rekryteringen

Det finns stora mängder av matnyttig information kring rekrytering på internet. I den här artikeln har vi sorterat ut några av de webbplatser som kan vara till nytta för dig som besöksnäringsföretagare i Västsverige att ta del av i syfte att komma igång med rekryteringen.


Verksamt.se: Så rektryterar du

Verksamt.se är myndigheternas gemensamma webbplats för företagsinformation och företagstjänster. Här tipsar man om hur du går tillväga för att rekrytera på ett så effektivt och kvalitativt sätt som möjligt. 

Till Verksamt.se


Visita: Så hittar du rätt medarbetare – och ger dem lust att vara kvar

Visita och HRF har samlat branschens bästa verktyg, mallar och checklistor för en framgångsrik rekryteringsprocess i ett dokument som kallas Branschkoden.

Det första kapitlet handlar specifikt om: Steg för en lyckad rekrytering – hur du gör en behovsanalys och kravprofil, hur du söker kandidater, hur du väljer rätt person, hur du intervjuar, hur du anställer osv.

Sen följer ytterligare några kapitel om introduktionen till den nya arbetsplatsen, hur du utvecklar och engagerar medarbetaren och slutligen hur du avslutar en anställning på ett bra sätt. 

Branschkoden (pdf) 

 

Rekryteringsguiden - så gör du dig attraktiv som arbetsgivare för ungdomar

Dagens ungdomsgeneration har helt andra urvalskriterier än tidigare generationer när det kommer till att välja arbetesplats. Redan då ansökningsprocessen börjar fram till det att er nya medarbetare har sin första arbetsdag finns det många möjligheter och tillfällen att attrahera duktiga kandidater. Lägg lite extra krut, kreativitet och energi på er rekryteringsprocess. 

Ladda hem rekryteringsguiden på studentjob.se 

 
VisitaAkademin: Medlemskurser 

VisitaAkademin erbjuder medlemmar kurser inom områdena arbetsrätt, ekonomi, ledarskap, marknadsföring och service som riktar sig till företag inom alla delar av besöksnäringen. Däribland en digital utbildning ”Sund arbetsplats” som bygger på branschkoden.

Till VisitaAkademin


Arbetsförmedlingen - steg för steg

1. Starta ditt kostnadsfria arbetsgivarkonto för att rekrytera, annonsera och lämna din intresseanmälan för matchning

2. När du hittat din kandidat - använd verktyget "Snabbintervjuer" för att intervjua på snabbt på distans. 

3. Lyssna gärna på Arbetsgivarpodden.