({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En flicka leker i minikanalen i Norrkvarn.

Fotograf: Christian Ekstrand

För liten och stor

Ta med familjen på ett äventyr de sent kommer glömma. Runt Göta kanalområdet finns aktiviteter som passar både stora och små.

Spännande äventyrsturer på Karlsborgs fästning

Karlsborgs fästning erbjuds spännande guideturer för hela familjen. Ta dig tillbaka till när fästningen byggdes och upplev hur det var att leva på den tiden. För de allra minsta finns Lilla guldjakten - Skattjakten som du med hjälp av en karta tar dig vidare genom att klara olika klurigheter. Klarar du det hemliga lösenordet väntar en belöning.

Trampa dressin på gammal järnväg

Från Gullspång kan du ta dig fram på den nedlagda järnvägen med dressin längs Gullspångsälven, sjön Skagern samt genom vacker skog och ängsmark. Det finns två banor att välja mellan. Dressinerna är lätta att trampa och hela familjen kan följa med.

Minikanal i Norrkvarn

I Norrkvarn finns barnens minikanal. Här kan barn plaska, leka och med båtar och upptäcka kanalens väg mellan Vänern och Vättern. Leksaksbåt hyrs ut i restaurangen och byts vid återlämnandet mot en glass. 

Höghöjdsbana

Vill du se världen från trädtopparna? Då är en tur i Ösjönäs höghöjdsbana ett bra alternativ. Höghöjdsbanan är belägen på en udde ute i Stora Trehörningen, omgiven av Tivedens magiska skogar. Vandra högt upp i luften och avsluta med zipline över vattnet. Det blir ett äventyr för alla!

Qvarnstensgruvan Minnesfjället

Ett spännande utflyktsmål för hela familjen. Qvarnstensgruvan Minnesfjället ligger på Lugnåsberget och här finns massor att upptäcka. Följ med guiden ner under jorden, in i gruvan, och se hur det gick till när man tog fram kvarnstenarna förr i tiden. Även ovan jord finns mycket att utforska. Prova på att dra en kvarnsten med hjälp av gamla metoder, ta en titt i smedjan, vila benen lite i den lilla träkyrkan eller spana på gamla verktyg och stenar inne i museet. Glöm inte att fylla på batterierna med någon gott från caféet. 

Cykla längs Göta kanal

Utmed den grävda kanalen cyklar man på den grusade smala vägen intill kanalen, som förr i tiden användes när oxar eller hästar drog segelskutorna genom kanalen. Cykelturen, lång som kort, är en upplevelse för hela familjen. Längs vägen passerar du orter och kanalsamhällen med restauranger, caféer, boende, museum och andra aktiviteter. Missa inte den fascinerande slussningen, klappa kanalfåren eller njut av en picknick på kanalbanken medan båtarna sakta passerar. 

En bondefamiljs liv för hundra år sedan - utställning i Hajstorp

Hajstorps Slusscafé är idag ett omtyckt café i genuin slussmiljö. Slå dig ner, njut av den genuina kanalmiljön och av kaffet i de handdrejade muggarna, tillverkade av Borreboda Krukmakeri. Titta på båtar som slussas och gör ett besök i magasinet med lokalt hantverk. På magasinets andra våning finns utställningen "En bondefamiljs liv för hundra år sedan" Här får barnen prova på att väva, tälja barkbåt och blåsa såpbubblor med mera.

Paddla kanot på Skagern eller Unden

Kom närmare naturen genom att tyst glida fram i en kanot på vattnet. Upptäck djurlivet i och vid sjön på riktigt nära håll. Uthyrning av kanoter, kajaker och båtar finns i närheten.