({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Upplev Göta kanal mellan Vänern & Vättern

  MARIESTAD - TÖREBODA - GULLSPÅNG - KARLSBORG

  Fotograf: Niclas Albinsson

 • Overlay over image

  Vänern - Sveriges innanhav

  Sveriges enorma innanhav, är en fantastisk resurs som ger oss en fin skärgård, bad, båtliv, orörda naturhamnar och spännande fiske. På många platser ser du horisonten och kan uppleva vackra solnedgångar.

  Fotograf: Stefan Svensson

 • Overlay over image

  Vättern

  Med en längd på 135 km och en bredd på 31 km är Vättern Sveriges näst största insjö. Vattnets utbytestid är 60 år!

Välkommen!

Mellan Vänern och Vättern knyts fyra kommuner samman av Göta kanal till ett besöksmål utöver det vanliga. Från Sjötorp i väst till Karlsborg i öst väntar ett pärlband av upplevelser, rekreation och smultronställen. Här lever människor skärgårdsvardag, äventyrsliv och lata dagar sida vid sida. Förutom innanhavet och Sveriges blå band finns dessutom ett stort antal mindre sjöar och vattendrag här. Med vattnet och den lantliga idyllen ständigt närvarande är området idealiskt både för upptäcktssugna och den som vill koppla av. Vill du veta mer om vad som händer längs hela Göta kanal, både i Västergötland och Östergötland, klickar du på knappen nedan.

Evenemang

Det händer mycket i Göta kanalområdet mellan Vänern och Vättern. Här finns allt från konserter med stjärnartister som Törebodafestivalen till konstutställningar, guidade vandringar och sportevenemang. Här har vi listat alla evenemang i våra fyra kommuner.