({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Vara /
  • Vår på Varaslätten
Picknick på Levene äng

Fotograf: Eveline Johnsson

Möt våren på Varaslätten

Våren är en fantastiskt tid och man vill bara komma ut och känna solens strålar i ansiktet. Här nedan har vi samlat lite tips på vad man kan göra på Varaslätten under våren. Både härliga utomhusaktiviteter men också inomhusaktiviteter om vädret inte är helt med oss.

Utflyktsmål

Levene äng är ett välbevarat kulturlandskap som en gång i tiden var en riktig forntidsby med stort gravfält. Idag är marken slåtteräng som röjs på våren, vilket gör den perfekt för picknick. 

Gör ett besök i Tumleberg och Hjortemosse som är ett härligt naturområde. Här finns vandringsleder, cykelspår och en mysig grillplats i Naturhålan.

Gör en utflykt till Ryda i Helås. Här hittar ni Almesåsens fritidsområde med fina motionsspår och i närområdet ligger också den omtyckta Helås lekplats. Ryda är perfekt för en dagsutflykt för alla hela familjen. 

Ranahult i Larv är ett naturreservat med slåtterängar, fornlämningar och fin flora. Ett väldigt trevligt ställe att besöka. Här finns två markerade stigar där den längsta är 1 km och den korta är 0,5 km. 

Inomhusaktiviteter

Är vädret lite sämre så kan det ju vara bra med lite aktiviteter att sysselsätta sig med inomhus. Vad sägs om ett besök på Vara badhus som har både motionsbassänger, roliga rutschkanor och en relaxavdelning.

En föreställning hos Vara konserthus är inte heller helt fel. Här erbjuds allt från humorshower, familjeföreställningar och teater till klassiskmusik och dans.

Mathantverkssafari

Under helgen 4-5 maj är det dags för det årliga evenemanget Mathantverkssafari. Lokala mathantverkare håller öppet så ni kan handla goda ting. Så ge er ut på en kulinarisk resa och låt dig inspireras av allt det goda. 

Lantligt lugn eller boende i centrala Vara

En god natts sömn väntar dig på något av Varaslättens hotell och bed & breakfast. På Bjertorp slott får du uppleva en autetisk slottsmiljö i Sveriges yngsta jugendslott och på Lumber & Karle finns allt för en bekväm och upplyftande övernattning. Vill du bo inne i Vara erbjuder Restaurang Kronan boende på sitt B & B

Här hittar du alla boenden på Varaslätten!