({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Sju Sjöars led

  • 20 apr, 2020

Upplev en vandring mellan Grästorpasjön i Herrljunga & Hasselkroken i Södra Härene. Sju sjöars led går i fina omgivningar i gamla kronoparksområdet Edsweden. Leden följer gamla vägar och stigar i mestadels skog. En trevlig vandringsled där man passerar sju mindre sjöar.

Sju sjöars led är 12 km och går mellan Grästorpasjön i Herrljunga och Ingemarstorp i Vårgårda. Leden invigdes hösten 2017. Leden är ingen rundtursled och se därför till att planera möjligheten att ta er tillbaka till utgångspunkten om ni inte går samma sträcka tillbaka.

Leden påbörjas vid antingen Ingemarstorp i Södra Härene, med infart från E20 eller med start från Grästorpasjön (ta av på mindre väg mot Grästorpasjön på vägen som går mellan Herrljunga och Bitterna). Parkering finns vid både Ingemarstorp, Grästorpasjön och vid Jämnesjöns badplats (halvvägs på leden).

Leden går i fina omgivningar i gamla kronoparksområdet Edsweden. Leden följer gamla vägar och stigar i mestadels skog. Leden passserar också sju sjöar varav Jämnesjön är en. För att komma till sjön får man göra en avstickare på ca 300 m.

 

Karta i pdf