({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: CJ Farquharson

  • Fotograf: Ola Fagerström

  • Fotograf: Ulla Hjelmér

  • Fotograf: Ulla Hjelmér

UCI Womens World Tour

UCI Womens World Tour

 

Under några intensiva dagar i augusti varje år, riktas cykelvärldens blickar mot Vårgårda då två av världscupstävlingarna i landsvägscykling för damer avgörs här. När världsstjärnorna och deras team rör sig i samhället, när helikoptrar med TV-kameror surrar i luften och när Vårgårdas centrum byggs om till en stor tävlingsarena, blir den internationella känslan påtaglig.

Både lagtempo-loppet och linjeloppet direktsänds i SVT.

Lagtempo (Team Time Trial) Lördag 8 augusti 2020 är inställt pga corona

Lagen startar vid Murartorget i Vårgårda med 1 minuts mellanrum. De cyklar sedan väg 181 in i Herrljunga centrum där de vänder för att åka tillbaka till Vårgårda där de går i mål på Kungsgatan. Populära åskådarplatser är målgången på Kungsgatan och vändpunkten på Storgatan i Herrljunga.

Linjelopp (Road Race) Söndag 9 augusti 2020 är inställt pga corona

Alla cyklister startar tillsammans på Kungsgatan. Loppet består av ett längre och ett kortare varv. Banan går i de vackra omgivningarna kring Vårgårda och innehåller några partier där cyklisterna cyklar på grusvägar. Detta bidrar till att skapa extra spänning i tävlingen. Populära åskådarplatser är målgången på Kungsgatan, Häggrungabacken, Ågatan med flera.

Läs mer på vargardacycling.se!