({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

UCI Womens World Tour

UCI Womens World Tour

 

Under några intensiva dagar i augusti varje år, riktas cykelvärldens blickar mot Vårgårda då två av världscupstävlingarna i landsvägscykling för damer avgörs här. När världsstjärnorna och deras team rör sig i samhället, när helikoptrar med TV-kameror surrar i luften och när Vårgårdas centrum byggs om till en stor tävlingsarena, blir den internationella känslan påtaglig.

Touren 2022 innefattar 22 tävlingar, varav två arrangeras i Vårgårda av Vårgårda Cykelklubb. Dessa äger rum helgen 6-7 augusti 2022. Mer information kommer när det närmar sig!

 

Såhär har det sett ut tidigare år:

Lagtempo (Team Time Trial) 

Lagen startar vid Murartorget i Vårgårda med 1 minuts mellanrum. De cyklar sedan väg 181 in i Herrljunga centrum där de vänder för att åka tillbaka till Vårgårda där de går i mål på Kungsgatan. Populära åskådarplatser är målgången på Kungsgatan och vändpunkten på Storgatan i Herrljunga.

Linjelopp (Road Race) 

Alla cyklister startar tillsammans på Kungsgatan. Loppet består av ett längre och ett kortare varv. Banan går i de vackra omgivningarna kring Vårgårda och innehåller några partier där cyklisterna cyklar på grusvägar. Detta bidrar till att skapa extra spänning i tävlingen. Populära åskådarplatser är målgången på Kungsgatan, Häggrungabacken, Ågatan med flera.

Läs mer på vargardacycling.se!

Läs mer om banorna och cykla själv

Besök Cykeldestinationen Vårgårda