({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Robert Persson

Aktiviteter till sjöss

Planera utflykten till sjöss på Västergötlands näst största sjö Mjörn. En naturberikad sjö som sträcker sig från Lerum till Alingsås med öppna vattenytor, flera öar och vikar som skapar mysig skärgårdskänsla!

 

Äventyr på Mjörn 

Fishing in Mjörn

Napp på kroken? Boka din fiskeupplevelse med en kunnig guide genom Fishing Mjörn och ta del av ett äventyr du sent kommer att glömma. Guiden berättar och hjälper dig att förstå flera olika metoder och beteendemönster ute till sjöss. Vill du enbart hyra båt för eget äventyr går det också bra, Fishing Mjörn hjälper dig!

 

Ångbåten Herbert

Att ta sig en tur med Ångbåten Herbert är en klassiker sommartid. Kika in i det gamla originalmaskineriet, upplev pittoreska vikar med strandremsor och skåda den unika ögruppen Republiken Risön. Turen startar vid Ångbåtsvarvet på Lövekullevägen 13.

 

Paddla i Nossan

Sugen på att glida fram på Nossan? Hoppa i kanoten och paddla dig igenom det lätta och natursköna vattendraget. Ån är totalt 100 km lång och mynnar sedan ut i viken Dättern i Vänern. Har du inte tillgång till egen kanot? Inga problem, kanot och kajak finns att hyra på Nossebrobadet.

 

Ångbåtsturer med S/S Nossan

Vad sägs om en trevlig resa genom naturskönt landskap, omgiven av en fantastisk vegetation? En tur med ångbåten Nossan S/S är en av Essungas stora stoltheter sommartid. Här erbjuds turer på ån Nossan för max 12 passagerare, där personalen guidar längs vägen om händelser från förr och nu.

 

Fiskekort och information

Att fiska är kul! Ta först reda på vad som gäller för den sjö du tänkt fiska i innan du sänker ner betet. Här hittar du viktig information om fiskekort, djupkartor och fiskearter i sjöarna Mjörn, Anten och ån Nossan.