({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Välkommen att uppleva Alingsås!

Kaféstaden, potatisstaden och den vackert bevarade trästaden. Alingsås är en västsvensk pärla strax utanför Göteborg, rik på upplevelser att upptäcka för alla åldrar.

Vår populära fikavandring

Under Fikavandringen berättar guiden om Alingsås bagerihistoria som började för snart 300 år sedan och hur det bidrog till utvecklingen av Alingsås. Du får också höra om kaffets historia och vår unika fikakultur i Sverige samtidigt som du provsmakar några av våra svenska klassiska bakverk och läckra tilltugg.

Upptäck mer av Alingsås i sommar

Här nedan har vi samlat information om aktiviteter i naturen, vad man kan göra med de yngre i Alingsås, upptäckter och upplevelser längs med väg 190, upplevelser för den som är intresserad av kultur och historia och lite smått och gott.

Barnens Alingsås

Välkommen att uppleva och upptäcka allt som Alingsås erbjuder för alla barn. Alltifrån fantastiska Nolhaga park med stor lekplats och lantgård, Nolhaga Parkbad...

Upplev Alingsås landsbygd

Längs väg 190 hittar du bland annat mysiga gårdsbutiker med goda grönsaker och närproducerat kött. Även inredningsbutik och kaféer.

Kontakta oss

Söker du information eller inspiration för ditt besök i Alingsås? Tveka inte att kontakta oss på Alingsås turistinformation.