({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Människor klappar får och lamm.

Fotograf: Jonas Ingman

Gårdsbutiker längs väg 190

Hitta ut till gårdsbutikerna. Inhandla helgens delikatess och välj och vraka bland utbudet av lokala råvaror, härproducerat kött, hantverk och unika produkter till skafferiet.

Lammet & Bonden 

Mitt ute på landsbygden bland betande kor, får och grisar ligger Lammet och bondens charmiga gårdsbutiken. Butiken är ett utflyktsmål för hela familjen, här kan du ta en god fika och sedan hälsa på alla djuren i hagarna. I butiken hittar du kött, korv, hamburgare och lammskinn från gården, här hämtas även beställda köttlådor ut. 

Läs mer om Lammet & Bonden 

Östängsgård - En gård för omställning

På gården finns en mysig gårdsbutiken som är bemannad fredagar kl 15-18 från och med helgen efter midsommar. Här är det fullt med bland annat nyskördade grönsaker från grönsaksbäddarna på Östängs Gård. Tanken är att skapa en levande gård med odlingar, djur och en bredd på verksamheter. De anordnar även odlingskurser för den som vill lära sig mer om det. 

Läs mer om Östängs gård

 

Fotograf: Jonas Ingman


Skattegårdens lantost

Småskaligt gårdsmejeri och butik i den lilla byn Magra utanför Sollebrunn. Här kan du handla hantverksmässigt tillverkade ostar ystade på prima komjölk från bygden. I gårdsbutiken finner du även färggranna ägg från gårdens höns samt andra närproducerade delikatesser. Fyll på ditt skafferi med närproducerat och lantliga upplevelser! 
 


Ullfarmen - Skinn och ullprodukter från egna får

I gårdsbutiken Ullboden finns de vanligaste fårskinnsprodukterna att se och känna på. Öppettider efter överenskommelse. 
 


Westerbo butik

Butiken på landet med en skön blandning av inredning, design, vintage, betonghantverk och trädgårdsprodukter. En inrednings- och trädgårdsbutik som ligger på gården Westerbo mitt ute på landet i den vackra Bjärkebygden. Butiken som lockar kunder från när & fjärran är i många stycken en unik butik med flera produkter som varken går att köpa i närheten eller på webben. Westerbo Butik har öppet alla fredagar och lördagar mellan kl 11-16 året om. 

Läs mer om Westerbo butik


Erikson Chark

Eriksons Chark i Nossebro är ett litet charkuteri med butiksförsäljning, som funnits på samma plats sedan 1923. Företaget har gått i generationer inom familjen och än idag tillverkas produkter av finaste kvalité gjorda på fräscha svenska köttråvaror. Eriksons fina produkter vinner ständigt priser, inte minst Eriksons grynkorv som utsetts till Sveriges bästa! 

Läs mer om Eriksons chark

Jonslundsäpplet

Med ett brinnande intresse för äpplen och allt som hör därtill drivs Jonslundsäpplet som idag är både äppelodling, gårdsbutik, ekoturism och musteri. Det är utan tvekan en mäktig upplevelse att kliva in i inhägnaden bakom den stora ladugården i utkanten av Jonslund. Varesig du är expert, hobbyodlare eller helt enkelt bara intresserad kommer du häpna över synen av de, hundratals symetriskt uppradade fruktträden, som möter dig. Vi arrangerar guidade visningar i odlingen för 5-15 personer till en kostnad av 900 kr.

Läs mer om Jonslundsäpplet 

Lilla Djupsås Bladwerk

Lilla Djupsås Bladverk erbjuder gårdsförsäljning av blommor i liten skala med varierande omfattning som följer de olika säsongerna över året. På gården finns trädgård och här bedrivs även skogs- och lantbruk. I gårdsbutiken handlar ni tryggt i utomhusmiljö och är butiken inte bemannad finns möjlighet att handla genom självbetjäning. 

Läs mer om Lilla Djupsås Blaswerk