({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Bilväg i Västsverige

Fotograf: Jonas Ingman

Vi är Via190

Längs den stadsnära och spännande landsvägen 190 samverkar Göteborg, Lerum, Alingsås och Essunga-Nossebro. Här utvecklas och paketeras upplevelser till besökaren inom natur, kultur, handel och övernattning. Dessutom arrangeras evenemanget Gårdssafari varje år sista helgen i september - missa inte detta!

LAB 190

Den tidigare samverkansplattformen LAB190 som var aktiv mellan åren 2013-2022, syftade till att utveckla och stärka området längs väg 190 (Göteborg-Essunga) och var ett kommunöverskridande samarbetsprojekt med Västra götalandsregionen i spetsen. Med fokus på infrastruktur, gröna näringar och besöksnäring var målet att attrahera den stadsnära besökaren att upptäcka området, likt att utveckla nya platser för hållbar odling, öka hållbara kommunikationsvägar och samverka inom målen för Agenda 2030.

Via190

Under åren genomfördes en del evenemang och aktiviteter, så som Festavia190 och utfallet blev att istället prioritera besöksnäringen och arbeta utefter att attrahera besökare till spännande utflyktsmål på landsbygden. År 2021 satte vi igång evenemanget Matsafari - en hel helg med öppen gårdsförsäljning och familjeaktiviteter på plats ute hos bönderna. Nu har evenemanget tagit ny form och heter istället Gårdssafari med fokus på lokal skörd och unika gårdsbesök, och arrangeras årligen i slutet på september. 

Via190 har också fått en egen webbplats för att kommunicera aktörerna längs vägen samt en sammankopplad evenemangskalender. 

Varmt välkommen ut på den stadsnära landsbygden för att upptäcka vad som finns att se och göra, äta och bo längs väg 190 mellan Göteborg och Nossebro.