({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Brukets Godaste Bageri i Fengersfors.

Fotograf: Martin Gustavsson

Småskaligt och lokalproducerat

Vi är många som håller småskaligt hantverk och matproduktion varmt om hjärtat. I Åmål och Dalsland finns många möjligheter till spännande smakupplevelser, iögonfallande konst och gediget hantverk.

Att handla lokalproducerat är både kul och ett klimatsmart nöje. Dessutom går det inte att komma ifrån den kärlek och omsorg som producenterna lägger ner i sina produkter. Så det du köper är något unikt. 

Larssons gårdsbutik & lantbruk

På gården bedrivs nötköttsproduktion med naturbete och 2018 fick de ta emot priset "årets nötköttsproducent i Väst". I gårdsbutiken säljs det egna köttet, gårdens egna ägg samt en uppsjö av närproducerade matvaror. De säljer även heminredning samt erbjuder sina besökare fika att avnjuta i den mysiga trädgården. Läs mer!  

Fotograf: Emma Augustsson

Lyckan's Gård

Sedan 2017 har man odlat grönsaker på Lyckan's gård! Odlingen sker utan bekämpningsmedel och handelsgödsel. Här odlas gurka, grönkål, rödkål, mangold, squash, persilja, dill, vitkål, tomater och mycket mycket mer! Läs mer!

Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

Brukets Godaste

Brukets Godaste bakar allt sitt bröd hantverksmässigt på Wästgötarnas mjöl, ekologiskt och närproducerat  som de sedan gräddar i den vedeldade stenugnen. Att arbeta med surdeg och långsamma jäsprocesser ger ett smakrikt, hälsosamt och mättande bröd.  I butiken hittar du även Brukets godaste müsli, knäcke, småkakor och annat gott lokalproducerat mathantverk. Läs mer!

Fotograf: Martin Gustavsson

Hantverksmagasinet

I det fina spannmålsmagasinet från 1800-talet hittar du Hantverksmagasinet. Hantverksbutik och utställningshall som drivs av Åmåls Slöjdare & Konsthantverkare, en ideell förening. Här kan du köpa lokalproducerad slöjd och konsthantverk, såsom textil, trä, smide, keramik, smycken och rättvisemärkta varor. Läs mer!

Fotograf: Hantverksmagasinet, Åmål

Not Quite butik

Konstbutiken på Not Quite är ett skyltfönster för Not Quites medlemmar. Här hittar du noga utvalt konsthantverk i en speciell blandning av stort och smått, roligt och stramt. 

Fotograf: Malin Robertson Harén

Tollebols kvarn

Från slutet av juni till början av augusti kan du besöka Tollebols kvarn. På det populära kvarncaféet kan du köpa våfflor och fika, men också deras egna kvarnmalda mjöl, hembakat bröd och andra hemgjorda produkter. Läs mer! 

Fotograf: Emma Augustsson

GLUPSK på Dalsland

Varje år i augusti arrangeras GLUPSK på Dalsland. En mat- och kulturfestival med en hejdlös blandning av mat, måltider, musik, konst och kultur på Fengersfors Bruk.  GLUPSK på Dalsland har fokus på lokalproducerade produkter, hållbara livstilar och allmän livsglädje. Läs mer!

Fotograf: Alma Dannäs

Upplev mer i Dalsland

Det finns gott om härliga gårdsbutiker och lokala hantverksbutiker i övriga Dalsland. Här är några av dem: 

Ekholmens gård - Café och gårdsbutik

Halmens Hus - Halmmuseum och hantverksbutik

Evenstorps Gård - Gårdsbutik och utflyktsmål