({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En cykel på väg ner för en backe

Fotograf: Pixabay

Upptäck på två hjul

  • Anneli Wåhlin

Du upplever den fantastiska naturen kring Sävelången bäst på två hjul, så är det!

Öijareds skogar

På den natursköna halvön mellan sjöarna Mjörn och Sävelången, i omgivningar med storskog och vitsippsbackar samt ett stort och varierat växt- och djurliv, ligger Öijared med en nära tusenårig historia. Här möts du av både slott och kojor och natur som lockar till aktivitet. Markerna och skogarna kring golfbanan inbjuder till upptäcktsfärder. På mountainbike kan du både hinna upptäcka mer och få en riktig pulshöjare. Ta med egen cykel eller hyr på Öijared Resort.

Lån vid boende  - Nääs Fabriker

Utforska omgivningarna runt Nääs Fabriker på cykel, hotellpersonalen tipsar gärna dig om trevliga turer i närområdet. Ta cykeln upp i bruksorten Tollered, besök badplatsen Brännabben för dopp i sjön torskabotten eller cykla en sväng till Nääs Slott och Lilla Nääs Konfektyr & Inredning för en fika. Vägen du får cykla för att komma till Nääs Slott är den gamla landsvägen, här finns inga cykelbanor eller trottoarer, så inte så barnvänlig cykling. För vuxna funkar det bra.

Plan på hyrcyklar

Det finns i dagsläget planer på hyrcyklar för området Sävelången. Liknande det som erbjuds i t ex London. Då kommer det finnas olika stationer att hämta och lämna hyrcyklar, troligen Turistbyrån Nääs, Garveriet, Öijareds Resort och Nääs Fabriker. Allt för att underlätta de miljövänliga alternativen på transport mellan Sävelångens olika pärlor!