({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Människor vid sjö

Fotograf: Lisa Forsell, Wave initiative

På äventyr i det gröna med barn

Att ett barn kan hitta lyckan i en insekt eller i en plaskpöl är en ynnest, visst är det? Men om man vill hitta på något annat kring växtrummen finns en massa roliga aktiviteter för både de lite yngre som de större barnen. Här har vi samlat några tips.

Aktiviteter vid sjön Aspen 

Sjön Aspen är en fantastisk oas med en strand av sand, en betongbrygga och flytbrygga med hopptorn 1+2+3 meter. Bojar utanför badet avgränsar båttrafik, och tvärs över sjön skymtar du Rådjursviken och Jonsereds Herrgård. Kiosk finns under högsäsong och plats för både bil och cykel i närheten. Något som lockar barnfamiljerna extra mycket är också närheten till restauranger och lekplats. För den som vill röra på sig passerar Gotaleden och Säveåpromenaden precis intill. Ett annat tips till den som tycker om aktiviter är att hålla koll på vad föreningen Wave hittar på, mycket för familjen under hela året. 

Nyebroparkens Lekplats

Nyebroparken bjuder på in hela familjen på lek. Här kan du åka linbana, spela basket, klättra, gunga och mycket mer. Lekplatsen är handikappanpassad och tillgänglig för alla. Den har gummiasfalt, flera lekställningar och ett härligt leknät. En basket- och beachvolleyplan finns också.
Lekplatsen är ett utflyktsmål för Lerumsbor men en riktig favorit bland lekplatser också för de som bor utanför kommunen.

Vattenpalatset

Lerums äventyrsbad Vattenpalatset är nöjeshuset för hela familjen med upplevelser för både stora och små med aktiviteter som bad, gym, bowling och bio. Ta en hisnande färd i en av våra vattenrutschbanor eller glid med i utepoolens virvelkanal! Välj den äventyrliga simturen genom vattenkaskader och gejsrar för att kika vad som döljer sig bakom vattenfallet. 25-metersbassängen är både för motionären och för den som vill leka. Där finns roliga flytleksaker att klättra på och startpallar att hoppa från. 

Nilssons El -och Teknikmuseum

Bakom dörrarna till Nilssons El & Teknikmuseum i Lerum döljer sig ett litet, men mycket omsorgsfullt, stycke tillvaratagen historia - också med lokal anknytning. Här hittar du drygt 2000 föremål från ca 1850 till idag - nedslag som vittnar om när elektriciteten var en absolut nyhet till information om hur en solcellsanläggning fungerar. Känn, testa och lukta. Inte sällan hörs uttryck som "Oj, hade man verkligen en sån här förr?" eller "Fungerade verkligen detta?" ljuda mellan utställningarna. Förboka ditt besök och titta på hemsidan för kontaktuppgifter. 

Gott att äta och fika

Alla behöver en paus. Ibland blir det en festis i farten eller en frukt på filten. Men så kan det också vara härligt att slå sig ner på ett av de många kaféerna eller restaurangerna i närheten. Vi vågar tror att prinsgrodorna på Kaffedoppet kan intressera de små fikasugna. Eller kanske skickar du tonåringarna till torget för att köpa sig en taco-wrap eller en Bagges Burger? För kvällen och hela familjens à la carte hittar du allt mellan italienskt, indiskt, pizza och fine dining. Det är bara att välja och vraka ur det rika utbudet.

Jump on/jump off pendeltåget

Sist men inte minst får utflyktståget bli ett tips. En utflykt kan vara något helt underbart, något att bli glad över och längta till. Men så kan också tålamodet, humöret eller fantasin ta slut. Kolla in @utopendla på instagram för att få tips på saker att upptäcka på perronglängds avstånd. Här finns tematiserade turer, några extra barnroliga äventyr, och alla är personligen testade. Kanske paketera er en helt egen lördag jump on/jump off pendeltåget? 

Appen Lerum Live

Nyebroparkens Lekplats

Gotaleden

Bad -och friluftsliv

Nilssons El- och Teknikmuseum

Vattenpalatset

Utopendla, en utop i som är på riktigt

MIssa inte