Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Norrqvarn Hotell & Konferens

Bastu och badtunna i Mariestad

Vintermörkret har lagt sig och temperaturerna kryper neråt. Finns det då något härligare än en stund i en varm och skön bastu eller badtunna? Här kan du läsa om var i Mariestad du kan boka denna upplevelse.

Vristulvens äventyrscenter

Vristulvens Äventyrscenter är en eko-inriktad verksamhet med ett högt naturvärde. Här anordnas olika naturaktiviteter för mindre grupper. Äventyrscentret ligger i norra delen av sjön Vristulven på en udde intill sjökanten i naturreservatet. Förutom olika aktiviteter som femkamp, bäversafari och fiske finns här också både vedeldad bastu och badtunnor med utsikt över sjön. Det går även att boka till måltider. Övernattning finns på centrat och på Lugnåsbergets vandrarhem som ligger några kilometer bort. 

Vinter på Vristulvens äventyrscenter.

Fotograf: Vristulvens äventyrscenter

 

Snapen friluftsgård

Snapen friluftsgård är vackert belägen vid Vänerns strand cirka 4 km utanför stan. Här finns bastu och omklädningsrum i anslutning till badstranden och det sommaröppna caféet. I Snapenskogen finns flera motionsspår som lämpar sig för både promenader och löpning. Så snart snön kommer prepareras skidspåren. Dessutom finns ett rikt stignät för friare gång och mountainbike-cykling. 

Fotograf: Lotta Samuelsson

 

Dillö badbalja

Västergården Dillö erbjuder upplevelser och boende i lantlig miljö i Mariestads skärgård. Här kan du till exempel bada i den värmande badbaljan vid Vänerns strand, hyra båt, eller baka pizza i vedeldad ugn. Badbaljan fylls med 6000 liter mjukt Vänervatten som värms upp med ved. Intill ligger den hemtrevliga baljestugan där ni kan baka pizza eller avnjuta annan förtäring.

Fotograf: Västergården Dillö

 

Norrqvarn Hotell & Konferens

Norrqvarn Hotell & Konferens erbjuder boende och restaurang i den före detta kvarnen vid Göta kanal. Här finns olika aktiviteter både för grupper och enskilda. Precis utanför hotellet vid kanalen finns en badtunna och bastu. En skön avkoppling efter en aktiv dag. Passa på att boka middag och hotellrum samtidigt så får ni en helhetsupplevelse i skön miljö. 

Fotograf: Norrqvarn Hotell & Konferens

 

STF Lugnåsbergets vandrarhem

På vackra Lugnåsberget, cirka 10 km söder om Mariestad, har STF Lugnåsbergets vandrarhem skapat en oas i naturskön miljö. Avkopplande, och rofyllt i lantligt läge. På gården finns en vedeldad bastu som värmer gott under kalla dagar. Vandrarhemmet erbjuder även, förutom boende, tips på vandringar och cykelturer i området. 

Fotograf: Mariestads turistcenter

 

STF Mariestads vandrarhem

I centrala Mariestad, i en gammal garvaregård, hittar du Mariestads vandrarhem. Trevlig boende i historisk miljö med 2-6-bäddsrum. Vandrarhemmet har ett eget bastutält som du kan boka. Du kan välja att vara på plats på vandrarhemmet eller ta med tältet till en annan plats.  

STF Mariestads vandrarhem i vinterskrud.

Fotograf: Anna Söderman

 

Askeviks Camping & Stugor

Alldeles vid Vänern, 25 km norr om Mariestad, ligger Askeviks Camping & Stugor. Här kan du njuta av den vidsträckta utsikten över sjön och vackra solnedgångar. Den vedeldade bastun står precis vid stranden och erbjuder värmande avkoppling i skön miljö. 

Bastun på Askeviks camping står precis vid Vänerns strand. Bilden är tagen på kvällen när solen precis går ner  vid horisonten.