({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Tåg genom Kinnekulle

Fotograf: Viggo Lundberg

Att resa till och runt i Mariestads kommun

Till Mariestad kan du komma på flera olika sätt. Här har vi samlat information för att du lättare ska kunna planera din resa till och runt i Mariestads kommun med kollektivtrafiken.

Tåg

Med Kinnekulletåget tar du dig direkt från Göteborg eller Örebro, som är tågets slutstationer, till Mariestad. På sträckan finns flera direkttåg och i vissa fall får du göra ett byte i Herrljunga när du kommer från Göteborg. Reser du från Stockholm kan du i vissa fall göra ett byte i Hallsberg för att komma vidare till Mariestad.

Kinnekulletåget har hållplatser i bland annat i Lugnås, Hasslerör och Lyrestad.

Tåget går enligt tidtabell med flera turer dagligen i båda riktningarna. Läs mer på www.vasttrafik.se

Kinnekullebanans sträckning, över Kinnekulle mellan Mariestad och Lidköping, utsågs 2018 till Sveriges vackraste tågsträcka. 

Du kan också ta tåget till Töreboda eller Skövde och därifrån byta till buss för en kortare transport till Mariestad. Busslinje 504 mellan Mariestad och Töreboda. Linje 500 mellan Mariestad och Skövde.
Hitta information och boka din tågbiljett här:
SJ
MTR Express
Västtrafik

Buss

På plats i Mariestad kan du med buss ta dig till besöksmålen Sjötorp (502) , Torsö (511) och Lugnås (513 och 506). Till flera av besöksmålen som inte nås alla tider av den vanliga kollektivtrafiken går att ta sig med Närtrafik. Inom specifika tidsintervaller reser du mellan en Närtrafikhållplats och en valfri adress på landsbygden. Resan beställs i förväg via telefon och kostar som en vanlig enkelbiljett inom kommunen. 

Information om tidtabeller och biljetter hittar du här:
Västtrafik

Du kan även ladda ner Västtrafiks kostnadsfria app "Reseplaneraren" och/eller appen Västtrafik To Go där du enkelt kan planera din resa och köpa biljett i mobilen.  

Bokabuss.nu

Bokabuss.nu är en bokningstjänst där grupper kan boka en buss som kan användas till och från destinationen men också mellan olika platser och aktiviteter under vistelsen. Skapa en offertförfrågan via startsidan, den skickas sedan vidare till alla anslutna bussbolag som i sin tur kommer svara med en offert. Du slipper ringa runt till olika bussbolag, och får möjlighet att jämföra erbjudanden från flera olika bussoperatörer. 

Läs mer om bokabuss.nu här

Hyra bil

Kommer du utan bil men vill hyra en på plats finns flera alternativ. 
Hertz Biluthyrning (c/o Bilia), Cirkle K på Göteborgsvägen och i Ulriksdal och Europecar (c/o Toveks)

Mariestad Taxi

Boka din taxiresa online eller hitta mer information om tider och kontaktuppgifter.