({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Människor vid en badstrand på vintern.

Grillplatser och vindskydd

Det är allt mer populärt att umgås och aktivera sig utomhus. Då kan det vara trevligt att ha ett vindskydd eller hitta bra grillplatser. Här finns tips på just detta i vårt område.

Brommö

Brommö är den lilla bilfria ön väster om Torsö. Hit tar du dig via en liten färja från Laxhall på Torsö, eller med egen båt. Grillplats, vindskydd och torrtoaletter finns vid badplatserna Store vite Sand, Rukehamn och Sandvik. Vid badplatsen Rövarsand finns grillplats och torrtoaletter.

Ekudden

Strandbadet Ekudden ligger 2 km från centrum. Utmed sjökanten finns flera grillplatser (bland annat en takförsedd grill), bänkar och bord. På den intilliggande campingen finns toaletter och dusch.

Göta kanal

Sjötorp:
Rastplats med vindskydd och eldstad i närheten av Sjöslussen, Göta kanals första sluss från Vänern sett.

Smörgåskroken:
Vindskydd mellan sluss 6 och sluss 7-8 i Sjötorp. Rastplatsen har även eldstad och torrtoa.

Rogstorp:
Rastplats med eldstad, sittbänkar och torrtoa beläget mellan Rogstorps bro och Lyrestad.

Norrkvarn:
Rastplats på södra sidan av Göta kanal, mitt emot Hotell Norrqvarn. Rastplatsen har vindskydd, eldstad och torrtoa.

Hovden

Hovden är en liten ö utanför Brommö i Mariestads skärgård. På både Norra Hovdens badplats (även kallad Trollöviken) och Södra Hovden finns grillplats och torrtoalett. För att komma till Hovden kan du, om vattnet står lågt, vada från Rukehamn på Brommö, eller åka egen båt.

Karlsholme

Karlsholme Folkets park ligger vid Vänerns strand mitt i centrum. Här finns en takförsedd grill alldeles vid sjökanten, bänkar och bord och stora gräsytor. I närheten finns ytterligare en grillplats med bänkar på en liten höjd med utsikt över vattnet.

Leksberg

Mitt emot idrottplatsen Lekevi i Leksberg finns ett skogsområde med motionsspår och mountainbikeled. Mitt i skogen finns ett vindskydd med eldstad.

Sandviken

Badplats cirka 4 km från Mariestads centrum i närheten av Mariestads golfklubb och i anslutning till Sandvikens naturreservat. Här finns grillplats på stranden och komposteringstoalett. Söder om sandstranden finns också ett hundbad. Flera fina vandringsslingor startar vid parkeringen.

Snapen

Badplats och friluftsområde cirka 4 km från Mariestads centrum. Här finns vindskydd och grillplatser. Omklädningsrum, toalett och bastu samt café som är öppet sommartid och söndagar under övriga året. Intill badplatsen finns flera trevliga motionsspår.

Sundsörn

Vid Sundsörns camping finns en fin badvik i söderläge. Här finns grillplatser, toaletter, omklädningsrum och dusch.

Torsö

Torsö är Vänerns största ö. Hit tar du dig med bil eller cykel via en kilometerlång bro. Vid badplatsen Hattarevik finns grillplatser och torrtoaletter. Vid badplatsen Sandvik finns grillplatser och komposteringstoalett.

Observera att det går inte att ta sig hela vägen fram till Hattarevik och Sandvik med husbil eller annat fordon som är över 2 meter då vägen är avspärrad med vägbom. Promenadavstånd från vägbom till Hattarevik är ca 3 km. Promenadavstånd från vägbom till Sandvik är ca 1,8 km.

Qvarnstensgruvan

På Lugnåsberget finns Europas enda kvarnstensgruva som är öppen för besökare. Vid gruvområdet finns grillplats med bänkar och bord samt toalett. Under öppettid kan du få en guidad visning av gruvan, besöka det lilla museet och fika i caféet. Men du är välkommen att besöka platsen även utanför öppettiderna. Från parkeringen är det en cirka 700 meter lång promenad på breda stigar ner till gruvområdet (stigen är ej lämplig för rullstol, rullator eller barnvagn).

Vristulven

Den trolska skogssjön Vristulven hittar du på Lugnåsberget. Vid den nordvästra delen av sjön ligger Svartvik. Här finns grillplats både på klippor och vid den lilla badstranden som du når via en skogsstig från parkeringen.