({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Badbryggan på Ekudden, solnedgång på hösten.

Fotograf: Anna Söderman

Instaspots i Mariestad

Vackra och inspirerande platser finns det gott om i Mariestad. För dig som gillar att föreviga ögonblick i bilder tipsar vi här om tio instagramvänliga platser. Tagga gärna #visitmariestad för en chans att få synas i våra kanaler.

#Nr 1 - Mariestads skyline

Mariestads stadskärna, med domkyrkan i mitten och vattnet och småbåtshamnen i förgrunden, är ett uppskattat fotomotiv.  

 

#Nr 2 - Västerlånggatan, Gamla Stan

Känn historiens vingslag i Gamla Stan i Mariestad som är en av landets bäst bevarade stadskärnor. De gamla trähusen längs, bland annat, Västerlånggatan påminner om svunna tider.  

 

#Nr 3 - Sjötorps slussar

Sjötorp är den charmiga sommaridyllen vid Vänern där Göta kanal har sin början. Inom gångavstånd finns här åtta slussar att upptäcka. Kanske får du till och med chans att fånga någon av de klassiska vita passagerarbåtarna på bild. 

 

#Nr 4 - Torsöbron

Vänerns största ö, Torsö, ligger norr om Mariestad. En kilometerlång bro förbinder ön med fastlandet. Från marken kan du hitta spännande fotovinklar och från bron har du storslagen utsikt över Mariestadsfjärden.

 

#Nr 5 - Ekudden, bryggan

Badbryggan på Ekudden inbjuder både till svalkande dopp i Vänern och till Instagramögonblick.

 

#Nr 6 - Universitetsbron

Universitetsbron förbinder två delar av stan över ån Tidan. Här finns chans till fina foton med vyer över ytterligare två av Tidans broar i centrala Mariestad. Kvällstid är bron fint upplyst.

 

#Nr 7 - Lugnåsberget, utsikt från kyrkan

Lugnåsberget, 10 km söder om Mariestad, är Västergötlands minsta platåberg. På toppen ligger Lugnås kyrka, med anor från 1100-talet, och härifrån har du vacker utsikt över nästa platåberg Kinnekulle. 

 

#Nr 8 - Åsenallén

Åsenvägen mellan Mariestad och Björsäter slingrar sig fram genom skogen söder om stan. Strax innan Björsäter ståtar en oxelallé som sommartid bjuder på en magisk tur under täta trädkronor. Men här är vackert året om.

 

 

#Nr 9 - Svampar och stubbar i Norrkvarn

Som i ett sagolandskap står de bland trädstammarna intill Norrqvarn Hotell & Konferens vid Göta kanal - svampar och stubbar att övernatta i. En spännande upplevelse för hela familjen och ett fint fotominne. 

 

#Nr 10 - Esplanaden

Två stora stadsbränder har härjat i Mariestad genom århundradena, 1693 och 1895. Efter den sista branden anlades Esplanaden, som ett extra skydd. En bred brandgata med trädplanteringar mellan Gamla torget och husen längs Kungsgatan. Esplanaden finns kvar och har de senaste åren rustats upp och fått tillbaka en del av sin gamla stil och form. Den gamla brandgatan är idag en värdefull grönyta i centrum och fin att fota i alla årstider.