({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Upplev Mölndal

I Mölndal finns mängder att upptäcka och utforska. Filmen nedan visar ett axplock av det bästa du som besökare, eller Mölndalsbo, kan se och göra. Längre ner på sidan hittar du mer information om alla platser som visas i filmen, samt en hänvisning hur du hittar dit. Platserna presenteras i den ordning de dyker upp. Se filmen, läs och inspireras av Mölndal!


Kvarnbyn och Mölndalsfallen
Mölndalsfallen är ursprunget till Mölndals Kvarnby. Redan på medeltiden utnyttjades vattenkraften till att driva kvarnar och i slutet av 1800-talet utvecklas Kvarnbyn till ett av Sveriges viktigaste industriområden. Idag finns här finns allt från museum och kulturverkstäder till roliga butiker och kaféer. På kvällarna är fallen upplysta och du kan se vattnet kasta sig ner mellan de höga, mörka fabriksväggarna. Fallhöjden är 48 meter.
Läs mer
Se på karta

 

Mölndals innerstad
Centralt i Mölndal finner du innerstaden – ett givet besöksmål under din vistelse i Mölndal. I Mölndals Galleria och på gatorna runt omkring finns trevliga butiker, restauranger och kaféer i en välkomnande miljö. En kort promenad bort ligger den vackra stadsparken med spännande skulpturer och härliga grönytor.
Läs mer
Se på karta

 

Gunnebo Slott och Trädgårdar
1700-talsanläggningen Gunnebo Slott och Trädgårdar är en av de främsta herrgårdsmiljöerna i Sverige och ett av Västsveriges främsta utflyktsmål. Kulturreservatet och trädgårdarna, jämte Gunnebo butik och Gunnebo Kaffehus och Krog, har öppet varje dag hela året. Slottet kan besökas med guide.
Läs mer
Se på karta 

 

Sisjön
Sisjön är en populär badsjö i de norra delarna av Sandjöbacka naturreservat. Badplatsen är lättillgänglig och mycket barnvänlig. Här finns bryggor med badstegar, sandstränder, gräs och klippor. Runt sjön finns motionsstigar.
Läs mer om badplatser i Mölndal
Se på karta

 

Vandring i Sandsjöbacka naturreservat
Sandsjöbackaleden i naturreservatet Sandsjöbacka går genom tre kommuner; Mölndal, Göteborg och Kungsbacka. Reservatet sträcker sig ända upp till Sisjön i norr och till Kungsbacka i söder. Naturreservatet är mest känt för sina vidsträckta ljunghedar men här finns också gott om barrskog och lövskog, mossar och vackra sjöar. Den omväxlande naturen ger även upphov till en varierad flora och fauna, t ex går här att hitta upp till 150 fågelarter. 
Läs mer om vandring i Mölndal
Se på karta

 

Cykling i Änggårdsbergen
Änggårdsbergens naturreservat är ett stort grönstråk som sträcker sig från Mölndal in i Göteborg bort till den Botaniska trädgården. Det bergiga området har omväxlande natur med ljunghed, myrmarker, dammar, barrskog och naturskogslika lövskogar. Här finns goda förutsättningar för friluftsliv med vandrings- och cykelstigar, sjöar och vackra vyer.
Läs mer
Se på karta

 

Hills Golf & Sports Club 
Vackert belägen i en avskild dal, gränsande till Sandsjöbacka naturreservat utanför Göteborg, ligger Hills Golf & Sports Club. Längs den lummiga 18-hålsbanan erbjuds utmanande golfrundor både för motionär och elit. Hills är resultatet av några golfares mångåriga dröm om att skapa en världsklassanläggning i Göteborgsregionen. Målsättningen var att erbjuda en golfbana som ska stimulera och inspirera golfare att utifrån sin egen nivå nå nya dimensioner i sitt spel. När du är här – planera då även in ett besök till restaurangen som ligger i klubbhuset.
Läs mer
Se på karta

 

Åby Arena
Åby Arena erbjuder ett unikt sport-, mötes- och upplevelsekoncept i världsklass. Här finner du Europas modernaste travbana - Åbytravet samt Åby Mat & Möten, Åby Hotel, Friskis & Svettis och Sveriges största padelanläggning - Every Padel. Du har också tillgång till ett flertal restauranger, mötesytor och en modern gymanläggning.
Läs mer
Se på karta

 

Kållereds kyrka
Kållereds kyrka är Mölndals äldsta byggnad. Kyrkan har funnits sedan 1200-talet, men vissa fynd tyder på att den förmodligen härstammar redan från 1100-talet. Kyrkans långhus härrör troligen till större delen från 1200-talets slut, medan koret och vapenhuset är uppförda på 1600-talet. Sakristian byggdes till 1933. En klockstapel med två klockor från slutet av 1600-talet finns på kyrkogården. Kyrkan är väl värd ett besök inte minst på grund av den fantastiska takmålningen.
Läs mer om kyrkor i Mölndal
Se på karta

 

Kållereds hembygdsgård
Kållereds hembygdsgille driver gården som ett museum över forna tiders Kållered. Byn Långåker i Kållered är känd sedan 1500-talet. Byn har under historiens gång mestadels bestått av två gårdar, men under perioder har tre familjer bott i Långåker. På Långåkersgården finns idag ett hembygdsmuseum. 
Läs mer
Se på karta

 

Mölndals stadsmuseum
Mölndals stadsmuseum är ett kulturhistoriskt museum som ger en mångfasetterad bild av Mölndals stads historia och nutid. Museet ligger intill forsen i Kvarnbyn, bara en kvarts promenad från Mölndals innerstad. Här hittar du utställningar med mycket att upptäcka för stora och små, en museibutik med personliga presenter och mysiga Forscaféet.
Läs mer
Se på karta

 

Spinneriet i Lindome
I Lindome hittar du Spinneriet, en historisk fabriksmiljö med kreativa verksamheter, butiker och café. Här finns också den populära restaurangen Lilla Spinneriet som erbjuder mat och fika gjord på ekologiska och närodlade råvaror.
Läs mer
Se på karta

 

Mölndal Galleria
Mölndal Galleria är ett lättillgängligt och trivsamt stadsdelscentrum som möter människors vardagsbehov av shopping och service. Med många butiker, caféer och restauranger i centralt läge är Mölndal Galleria en naturlig del av Mölndals innerstad. Gallerian finns intill Knutpunkt Mölndalsbro, Västtrafiks resecentrum, där tåg, bussar och spårvagnar stannar på väg till och från hela Göteborgsregionen.
Läs mer
Se på karta

 

Quality Hotel The Weaver
I Mölndals anrika Krokslätts fabriker ligger numera 21 våningar höga Quality Hotel The Weaver. Ett modernt boende i häftiga industrilokaler och lokalhistorisk textilkonst i inredningen. Fasaden på hotellet är utformad som en "väv" för att knyta an till områdets historia. Boende för såväl barnfamiljen som konferensgästen - samt ett romantiskt glampingtält på takterrassen. 
Läs mer
Se på karta

 

Färåstjärn (Bergsjön)
Bergsjöns badplats, numera kallad Färåstjärns badplats, ligger högt och vackert i Torrekullas bergiga strövområde i Kållered. Badet har bryggor, men saknar toaletter och grillplats. Stranden består av klippor och vattnet är klart och rent. Tillsyn och städning varje vardag under högsäsong.
Läs mer om badplatser i Mölndal
Se på karta