({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jonas Ingman

Hur kan du som driver företag delta i våra aktiviteter?

För att enklare kunna definiera vad som krävs av företag för att de skall kunna ta del av våra marknadsföringsinsatser, har ett system kallat Sverige-Norden-Världen tagits fram.

 

Sverige Norden Världen är en företagskategorisering och används av Turistrådet Västsverige sedan 2011. För att företag skall kunna delta i aktiviteter på Exportmarknaden så krävs det att de ligger på "Världen"-nivå.

Här kan du läsa mer om Sverige-Norden-Världen

Deltagande i kampanjer

På utlandsmarknaderna är det möjligt att delta i kampanjer som Turistrådet Västsverige genomför. En förutsättning för att kunna delta i dessa kampanjer är dock att ditt företag befinner sig på "Världen" nivå och har bra översatta och bokningsbara produkter. All trafik från kampanjerna hamnar på www.vastsverige.com.

Pressresor och PR

Press- och PR arbetet går hand i hand med övrigt markandsarbete och skall förstärka detta. Det är ett otroligt kostnadseffektivt sätt att arbeta och en riktigt bra artikel kan öka kännedomen om en plats och produkt markant. Ibland resulterar även en artikel i konkreta bokningar. Det kan även vara en utländsk researrangör som i samarbete med oss vill skicka en tidning för att skapa kännedom kring en ny produkt. Även i pressarbetet så ligger fokus på företag som ligger på "Världen" nivå och inom våra prioriterade teman. 

Hur hamnar ett företag i researrangörers kataloger

Turistrådet Västsverige träffar många utländska researrangörer på mässor och workshops där researrangörernas efterfrågan skall matchas med det utbud som finns i Västsverige. Vilka krav researrangörerna ställer på provisioner, allotments, osv. varierar, men även här utgår vi från att företagen vi samarbetar med skall ligga på "Världen" nivå. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är marknadens efterfrågan som styr val av produkter.

Vill du veta mer om hur kan delta i Turistrådet Västsveriges marknadsaktiviteter?
Kontakta oss gärna.  Här finns våra kontaktuppgifter