({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Jonas Ingman

Hur kan du som driver företag delta i våra aktiviteter?

För att enklare kunna definiera vad som krävs av företag för att ta de skall kunna ta del av våra marknadsföringsinsatser, har ett system kallat Sverige-Norden-Världen tagits fram. Målet är att systemet ska resultera i att fler företag i Västsverige blir exportmogna.

Sverige Norden Världen är en företagskategorisering och används av Turistrådet Västsverige sedan 2011. För att företag skall kunna delta i aktiviteter på Exportmarknaden så krävs det att de ligger på "Världen"-nivå.

Här kan du läsa mer om Sverige-Norden-Världen

Bokningsbar på vastsverige.com

Den virtuella turistbyrån hade 2015 nästan 4,4 miljoner besök. I stort sätt alla marknadsaktiviteter leder in till vår webbsida www.vastsverige.com som finns i olika språkversioner. Vi har också skapat sajter som lyfter våra prioriterade teman och geografiska områden . En av förutsättningarna för att kunna ta del av det marknadsarbete som Turistrådet Västsverige genomför är att företagen är bokningsbara online och har ett professionellt översatt produktblad. Vi brukar rekommendera att minst översätta till engelska, men ju fler språk desto bättre.

Deltagande i kampanjer

På de nordiska marknaderna kan företagen själva delta i kampanjer som Turistrådet Västsverige genomför tillsammans med VisitSweden. På marknader utanför Norden, så beror val av produkter på kampanjens tema och vilken målgrupp den riktar sig mot. En förutsättning för att kunna delta i dessa kampanjer är dock att ditt företag befinner sig på "Världen" nivå och har bra översatta och bokningsbara produkter. All trafik från kampanjerna hamnar på www.vastsverige.com.

Här kan du läsa mer om de kampanjer som pågår

Pressresor och PR

Press- och PR arbetet går hand i hand med övrigt markandsarbete och skall förstärka detta. Det är ett otroligt kostnadseffektivt sätt att arbeta och en riktigt bra artikel kan öka kännedomen om en plats och produkt markant. Ibland resulterar även en artikel i konkreta bokningar. Det kan även vara en utländsk researrangör som i samarbete med oss vill skicka en tidning för att skapa kännedom kring en ny produkt. Även i pressarbetet så ligger fokus på företag som ligger på "Världen" nivå och inom våra prioriterade teman. Läs mer om vårt pressarbete

Hur hamnar ett företag i researrangörers kataloger

Turistrådet Västsverige träffar många utlänska researrangörer på mässor och workshops där researrangörernas efterfrågan skall matchas med det utbud som finns i Västsverige. Vilka krav researrangörerna ställer på provisioner, allotments, osv. varierar, men även här utgår vi från att företagen vi samarbetar med skall ligga på "Världen" nivå. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är marknadens efterfrågan som styr val av produkter.

Här kan du läsa mer om hur vi arbetar kring det utländska reseledet

Vill du veta mer om hur kan delta i Turistrådet Västsveriges marknadsaktiviteter?
Kontakta oss gärna på marknadsavdelningen. Här finns våra kontaktuppgifter

 

Destination