Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Över 1 500 nedladdningar hittills för Västsverige-appen

Den 9 juni lanserades Västsverige-appen på App Store (Apple) och Play Store (Google). Här samlas attraktiva erbjudanden från Turistrådets olika Västsverige-kampanjer. Först ut var Västgötaturen, som syftar till att locka barnfamiljer till Skaraborg. Till dags dato har över 1 500 nedladdningar av appen gjorts.

Förutom Västgötaturen finns just nu också erbjudanden från Expedition Bohuslän (som vill locka kultur- och naturintresserade till Bohuslän) integrerade i Västsverige-appen. Precis som i fallet med Västgötaturen innebär detta att företag (både de som deltar i kampanjerna men också andra i dess geografiska närhet) via appen erbjuder mervärde till besökarna genom olika rabatter.

 —     Västsverige-appen ska vara en bonus för besökaren som kommer till Västsverige. Den är enkel i sitt grundutförande, och ska göra att besökaren kan hitta bra erbjudanden längs resan. På sikt hoppas vi kunna utveckla nya funktioner – då kan Västsverige-appen bli ytterligare ett skyltfönster där vi kan lyfta våra besöksmål, säger Jennie Renström, kampanjansvarig Sverige, Turistrådet Västsverige.

Bra siffror

 I skrivande stund (slutet av juni) har över 1 500 personer laddat ner Västsverige-appen. Under juni månad har Turistrådet, besöksmålen och de lokala turistorganisationerna marknadsfört den nya appen på webbplatser, nyhetsbrev och i sociala medier.

 —     Med tanke på att den digitala annonseringen drog igång så sent som den 24 juni är vi mycket nöjda med att redan nu vara uppe i ett fyrsiffrigt antal nedladdningar, säger Jennie Renström. 

 Västsverige-appen finns för nedladdning här:

 App Store (Apple)

Play Store (Google)